НАСА откри планета извън Млечния път и други вълнуващи факти, които не знаеш

08.11.2021, 09:00

Невероятно!

   
 
НАСА откри планета извън Млечния път и други вълнуващи факти, които не знаеш

Готов ли си да научиш невероятни неща за света, от които ще настръхнеш? Ето какви са те!

Ако въведеш думата "askew" в полето за търсене на Google, цялата страница ще се наклони.

***

Фигурата във "Викът" на Мунк не крещи, а всъщност реагира на крещенето.

***

По време на мисия на Аполо се появява изпражнение фантом. То се носи нагоре, надолу, но никой от астронавтите не признава, че е негово.

***

Технологията на факс машината е изобретена през 1843 г. Феодалната ера в Япония завършва през 1868 г., премахвайки класата на самураите. Ейбрахам Линкълн е живял до 1865 г. Всичко това заедно води до 22-годишен период, в който Линкълн е можел да получи факс от самурай.

***

Ако прескочите до края на дълъг видеоклип в YouTube и натиснете replay бутона, можете да гледате цялото видео без реклами.

***

Способността на човека да помирише петрихор (миризма на намокрена земя, вследствие на дъжд) е по-силна от способността на акулата да помирише кръв във вода.

***

Пчелите могат да бъдат обучени да надушват противопехотни мини във военни зони! Това спасява живота на стотици кучета.

***

Австралия е по-широка от луната.

***

Има хора, които не са способни на вътрешен диалог, а някои не могат да си представят различни картини в ума си. Други могат да правят и двете.

***

Когато кубчето на Рубик е пуснато за първи път, математик казва, че на един средностатистически човек ще са необходими 30 години, по 8 часа на ден, за да го нареди. Той твърди, че е невъзможно някой без магистърска степен по математика да го подреди за по-малко от месец.

***

Немската шоколадова торта е изобретена от англо-американски пекар на име Самюел Герман и няма нищо общо с Германия.

***

Газовете и частиците в земната атмосфера разпръскват слънчевата светлина във всички посоки. Синята светлина се разсейва повече от другите цветове, защото се движи като по-къси, по-малки вълни. Ето защо небето е синьо.

***

Има огромна разлика между милион и милиард. Лесен начин да го визуализирате: милион секунди са над 11 дни. Един милиард секунди е малко под 32 години.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ