Малко страхотни факти за добро настроение

02.12.2016, 11:00

Колко хора умират от кокосов орех, кога децата растат най-бързо и още

   
 
Малко страхотни факти за добро настроение

И тази седмица няма да ви оставим без любопитни факти, защото знаем каква ключова роля могат да имат те на всяко социално събиране. А пък уикендът идва и такива събирания са много вероятни, така че е добре да сте подготвени с интересни неща, които да разказвате на хората. Пробвайте се с някое от тези и гарантираме, че разговорът няма да забие. Най-много вие да забиете нещо. Хехехе.

 

- В световен мащаб McDonald's продава по 75 бургера в секунда. 

- 15 пъти повече хора умират всяка година от паднали на главата им кокосови орехи (~150), отколкото от атаки на акули (~10). 

- Чуването е последното сетиво, което угасва преди смъртта.

- 10% от общите приходи на Русия идват от продажбата на водка. 

- Създателят на радара сър Робърт Уотсън веднъж е бил спрян за превишена скорост, която е била засечена от радар и е казал "Боже, ако знаех за какво ще го използвате, изобщо нямаше да го създавам".

- Децата растат с най-бързи темпове през пролетта. 

- Дъвченето на дъвка повишава продуктивността на мозъка. 

- В Норвегия е забранено автомобили да се рекламират като "зелени" или "еко". Обяснението е, че "една кола не може да направи нищо добро за околната среда, освен да причинява по-малко вреда от останалите". 

- Космонавтите, които прекарат повече време в космоса, стават с около 3% по-високи. Причината е, че дисковете между гръбначните прешлени се разширяват от липсата на гравитация. 

- През 1990 г. щатът в Америка с най-затлъстяло население (Мисисипи - 15%) е бил с по-малък процент, отколкото най-малко затлъстелият щат днес (Колорадо - 21%).

- McDonald's е най-големият дистрибутор на детски играчки в света. 

- По време на Втората световна война в концентрационния лагер Аушвиц е бил затворен еврейският боксьор Соломон Арух. Нацистите са организирали боксови мачове с негово участие, където загубилият е отивал в газовата камера. Арух е оцелял след над 200 боя и е дочакал края на войната и освобождението си, а историята му е овековечена с филма "Триумф на духа" (1989).

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ