Майкъл Левитон е мъжът, който не е лъгал никога през живота си

13.03.2021, 10:00

Тука май излъга!

   
 
Майкъл Левитон е мъжът, който не е лъгал никога през живота си

Вероятно всеки от нас е лъгал многократно през живота си. Като тийнейджъри лъжехме родителите си за какво ли не, а сега пък лъжем шефа, жената, комшията. Абе дай да си признаем - средно човек изрича лъжи от 10 до 200 пъти на ден. Понякога го правим несъзнателно, но истината е, че е практически невъзможно да сме на 100 % честни с околните.

Или поне така си мислехме, докато не разбрахме за Майкъл Левитон. Той никога не е лъгал и ни уверява, че нямаме представа колко трудно е да се живее без лъжи. Това са изводите, до които той стига след 30 години абсолютна честност. Не ти е лесно, човече...

Защо Майкъл никога не е лъгал?

Така са го възпитали родителите му. Те обясняват на сина си, че те са лъгали, за да му угодят, а между честността и любовта човек трябва да избере първото. Майкъл се придържа към това правило до 29-годишна възраст.

Проблемът е, че не всички са готови да приемат такава откровеност. На 5-годишна възраст Майкъл се опитва да убеди децата в търговския център, че Дядо Коледа не съществува, заради което те рухват в сълзи. В зряла възраст нещата само се влошават. Майкъл не бива нает на работа, защото назова недостатъците си, без да крие нито един, а няколко месеца след като е назначен на длъжността, той практически убеждава шефа си да го уволни, защото не може да се справи със задълженията си.

Майкъл осъзнава грешката си, когато разбира, че не може да изгради близки отношения с никого. Тези, които той наистина цени, получават точно толкова честност, колкото и външни хора. В резултат на това Майкъл осъзнава, че малкото лъжа няма да навреди. Тя ще му помогне да си намери работа, да изгради отношения с близки и дори да поддържа редовен разговор с приятели.

Е, добро утро, Майкъле, навремем си се сетил!

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ