Любопитни факти за сестрата на Ким Чен Ун, която е предполагаем наследник на лидерския пост

25.04.2020, 10:00

31-годишната Ким Йо Джонг

   
 
Любопитни факти за сестрата на Ким Чен Ун, която е предполагаем наследник на лидерския пост

Напоследък нищо не се чува за Ким Чен Ун и затова хората подозират, че е сериозно болен. В слуай, че тези предположения се окажат истина и той почине, най-вероятно сестра му ще бъде наследник. Тя е 31-годишната Ким Йо Джонг.

Ким Йо Джонг се сближава с брат си в Европа

Самият лидер на Северна Корея се е образовал там. В Европа двамата стават близки. Там те не намират приятели, но започват да общуват по-активно помежду си. Ким Йо Джонг обаче получава висшето си образование в родината си като изучава компютърни науки в университета "Ким Ир Сен".

За съществуването на Ким Йо Джонг стана известно едва през 2010 г. Тогава тя случайно попада в обективите на камерите по време на Третата конференция, на която Ким Чен Ир беше преизбран за генерален секретар. Още повече медии проявиха интерес към нея през 2011 г. на погребението на баща Ким Чен Ир. За първи път в официалните документи се споменава едва през 2014 г.

Ким Йо Джонг е отговорна за пропагандата в КНДР. Тя организира всички големи събития за поддържане на култа към личността на лидера. Джонг е включена в черния списък на Министерството на финансите на САЩ и е обвинена в нарушаване на човешките права.

Ким Йо Джонг замества Ким Чен Ун, когато не може да работи. През 2019 г. Ким Чен Ун я назначава като "втория човек в държавата" в случай че той се разболее. Но Ким Йо Йонг започва да замества брат си много по-рано. През 2014 г. тя временно заема мястото на брат си, когато лидерът е болен. Сестра му представлява Северна Корея на Олимпийските игри при 2018 г. Между другото тогава, за първи път от близо 70 години член на династията Ким посещава Южна Корея след войната в Корея.

Ким Йо Джонг ще стане ли лидер на КНДР, ако Ким Чен Ун умре?

Въпреки факта, че в момента Ким Йо Джонг заема сериозен пост, тя има два недостатъка, които ще се намесят в борбата за власт - тя е жена и няма връзка с армията. Твърде е възможно брат им Ким Чен Чол да бъде назначен за наследник. Вярно, той напуска политиката заради музиката, но ако трябва да стане държавен глава, Ким Чен Чол може да промени решението си.

2225826

Чой Ронг-хе също може да заеме поста на лидер в Северна Корея. Той е син на бившия министър на отбраната, член на много мощно аристократично семейство. Въпреки че не е от династията на Ким, той има силна връзка със силите за сигурност.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ