Къде да я заведете на първа среща

20.11.2011, 11:49

   
 
Къде да я заведете на първа среща

Както уточнихме преди няколко дни, има места, на които е крайно неуместно да водите една жена на първа среща. И обещахме, че скоро ще ви дадем предложения къде пък е добре да я заведете.

Разбира се, подхождам към въпроса от гледната точка на жена, каквато по последни данни съм и от субективността на отделен индивид, така че е напълно прието и възможно вашите представи за първа среща изобщо да не съвпадат с моите. А те са:

На готин бар

Къде да я заведете на първа среща

Сега не зная на вас кой бар ви се струва готин. За едни може да е пиано бар, за други - рок бар, за трети - бар с джаз и суинг. При всички положения като каните една жена на среща, предварително се осведомете каква музика харесва. И съобразно информацията, изберете и мястото.

Иначе барът като място на среща е много подходящ, защото по пътя до там можете да си говорите, но това няма да продължи твърде дълго (а и не трябва, защото на първа среща хората се чувстват все още малко неловко и не са склонни да си разкажат цялата житейска история). Ако сте попаднали на такова плямпало, по-добре бягайте, докато можете. В бара можете едновременно да слушате любимата си музика, да пиете любимото си питие и да танцувате. Всяко от тези занимания е истински "разбивач на ледове", а точно това ѝ трябва на една първа среща.

Игри

Къде да я заведете на първа среща

Не, не ви препоръчвам да я заведете у вас и да играете видеоигри до откат. Става дума да отидете заедно да играете джаги, боулинг, дартс или билярд. За джагите ще ви трябват поне още двама, но може и така да е по-добре. Да излезете с приятели, с които да се позабавлявате, а после само двамата да продължите към друга игра, като тази на билярд например, за която двама души са напълно достатъчни. Такава среща може да бъде много забавна, но и полезна. Ако двамата все още не се познавате добре, то ще имате възможност да си поприказвате, докато играете, освен това ще има предизвикателство. Кой ще победи, как победеният ще поеме поражението и т.н. Тези реакции говорят много за характера на човека, който по принцип хората не показват на първа среща.

Пицария

Къде да я заведете на първа среща

Нарочно не казвам ресторант или кръчма, защото повечето хора действително си уреждат първа среща "на кафе", което означава, че отиват и седят в едно кафене пет часа, пушейки цигари и гледайки в плазмения екран в кафенето. Но каквото и да е заведение, според мен пицарията е достатъчно добро и неутрално (не е като японски ресторант все пак). Там има нормална храна, бира или каквото ви се иска за пиене и безопасна обстановка – маса, на която сте само двамата, но заобиколени от много други хора.

Това са само три предложения, които може винаги да ви свършат работа. Но честно казано, най-добрият вариант е да подхождате индивидуално към всяка жена. Направете малко проучване преди да я поканите на среща – Facebook, общи приятели, сега пространството (особено интернет пространството) е толкова богато на информация. От социалната мрежа (стига да сте си приятели там, де) можете да разберете каква музика харесва, на какви места обича да ходи, харесва ли киното, театъра, четенето, изложбите. Анализирайте и открийте къде интересите ви се засичат и вие сте човекът!

Никога не носете подарък на жена на първата среща. Цветя – може би (на мен това ми изглежда много старомодно, но някои жени се впечатляват). Но подарък – не. Много е вероятно тя да си помисли, че се опитвате да я подкупите. И сигурно няма да е далече от истината. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ