Котка се зaвърна при стопанина си след 15-годишно отсъствие

02.03.2021, 09:00

Възможно ли е това да е същата котка?

   
 
Котка се зaвърна при стопанина си след 15-годишно отсъствие

Котка, която изчезва преди около 15 години, се събра със собственика си. Бренди се завърна у дома в понеделник следобед с Чарлз, който я осиновява като 2-месечно коте през 2005 г..

"Невероятно е. Видях я, вдигнах я и тя започна да мърка. Беше много емоционално. Беше ми приятно да я държа отново в ръцете си." - споделя Чарлз.

Бренди е намерена в неделя в Палмдейл, на около 65 мили от мястото, където Чарлз живее в района на долината Сан Фернандо в Лос Анджелис.

Собтвникът разказва, че Бренди изчезва само  няколко месеца след осиновяването. Един ден тя излиза да играе на двора, но с настъпването на вечерта Чарлз не я намира там. Години наред той я търси, обикаляйки по приютите с нейна снимка, но без успех. Най-големият му страх е, че Бренди може да е убита от койот. Не след дълго Чарлз продължава напред като се мести на друго място в долината и осиновява две по-млади котки.

Докато не идва неделя и той получава обаждане от приюта за животни в окръг Лос Анджелис в Палмдейл и друго от компанията, произвела чип, имплантиран в Бренди, когато тя е осиновена.

Чарлз отдавна е сменил адреса и домашния си телефон, но за щастие номерът на мобилния му телефон е същият като този, посочен в микрочипа. В понеделник следобед той отива в Палмдейл, за да види Бренди. Тя е по-възрастна и много слаба, недохранена, тежаща сам два килограма.

2279189

Чарлз подозира, че някой я е намерил като коте и я е държал през всичките тези години, без да си прави труда да провери дали има микрочип. Въпреки радостта му, той решава, че не може да задържи Бренди в апартамента си с една спалня с две по-млади котки. Но Бренди е отседнала наблизо при сестра му и Чарлз възнамерява да ги посещава често.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ