Корнфлейкс, който се бори с мастурбацията и още безумни медицински практики от миналото

01.03.2020, 10:00

Абе вие луди ли сте, бе?

   
 
Корнфлейкс, който се бори с мастурбацията и още безумни медицински практики от миналото

Пушене срещу астма

2216442

Още в края на 19 и началото на 20 век, когато вредните ефекти на никотина все още не са били открити или широко приети, тютюнопушенето се е използвало не само за развлекателни цели, но и като медицинско лечение. Използван е за различни заболявания - включително един от най-нелепите - астма.

Хероин против безсъние

2216443

Първоначално хероинът е изобретен по време на опит за производство на наркотик, подобен на морфина, но по-малко мощен и по-малко пристрастяващ. Случва се обаче точно обратното. Оказва се, че хероинът е около два пъти по-мощен от самия морфин. След това той бива предписван за лечение на кашлица и други заболявания, като болки в гърба и безсъние. От 1898 до 1910 г. тези сиропи за кашлица се предлагат на пазара като независим заместител на морфина и бързо стават причина за една от най-високите проценти на пристрастяване сред неговите потребители.

Корнфлейкс срещу мастурбация

Дж.Х. Келог, мъжът зад любимия Kellogg, бил пълноправен лекар и здравен активист. Друг малко известен факт - известният корнфлйекс на Kellogg първоначално е създаден, за да предотвратява сексуални позиви или по-точно, за да потиска желанието за мастурбиране. Мастурбацията се счита за огромен грях още през 19 век и Келог вярва, че здравословната диета е отговорът на този проблем. За съжаление, люспестата идея на Kellogg за закуска против мастурбация не дава желаните резултати.

Метамфетамини за отслабване

2216445

Метамфетаминът е синтезиран за първи път от японски химик през 1893 г. В началото, преди да бъдат взети под внимание неблагоприятните ефекти на лекарството, той е използван за лечение на различни заболявания, като нарколепсия и астма, и също е използван като средство за сваляне на теглото.

И с тения също се е отслабвало

2216441

По време на Викторианско време хората измислят радикално решение за намаляване на теглото - тения. Идеята зад него е проста: човек консумира яйце от тения, така че когато паразитът се излюпи и расте вътре в червата на човека, да поглъща това, което яде човекът. Това уж позволява на човека да отслабне, без да намалява количеството на храната, която яде. Докато днес се знае, че тениите могат да бъдат опасни, а в някои случаи дори смъртоносни, тази съмнителна практика все още е жива.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ