Кога разбра, че работното ти място е абсолютен Ад?

31.12.2020, 13:00

Хората разказват историите си в Интернет!

   
 
Кога разбра, че работното ти място е абсолютен Ад?

Работното ни място няма как да е перфектно, но все пак е хубаво да има някаква хармония и разбирателство между колегите и шефовете. Но за жалост на много хора се е случвало да попаднат в наистина токсична среда, в която е невъзможно да се работи.

Днес ще ти споделим разказите на няколко човека, която са били поставени в абсурдни ситуации на работното си място и така са осъзнали в каква ужасна среда се е налагало да работят.

Когато се обадих, за да информирам шефа си, че не мога да отида на работа поради отвличането на 4-месечната ми дъщеря, те ме заплашиха, че ще ме уволнят, защото "звуча драматично".

***

Тръгвах си навреме и ме попитаха дали работя на половин ден. Аргументът на моя мениджър беше, че ако мога да си тръгна навреме, явно не съм имал достатъчно работа и трябва да работя късно всяка вечер.

***

Когато отидох да раждам, ми звънна шефът с въпроса дали ще си предам доклада и дали се връщам на следващия ден.

***

Моят старши при първото ми назначение изискваше от младите жени от персонала да се откажат от половината си обедна почивка за БИБЛЕЙСКО УЧЕНИЕ, за да можем да "научим мястото си".

***

Отидох да кажа на шефа си, че най-накрая съм планирала сватбата си и медения си месец. Тя ми каза: "Не, това няма да стане", защото на определена дата излиза нашето списание. Бях ѝ казала повече от шест месеца предварително. Моята работа е свързана с продажби, така че работата ми щеше да бъде свършена, когато списанието излезе.

***

Когато работех в детска градина 1-годишно дете беше оставено навън в студа ЗАБРАВЕНО за 30 минути и учителите му изобщо не бяха порицани и родителите не бяха уведомени.
Или може би когато учителката хвърли бутилка с вода върху бебе в леглото му, защото то се събуди, а тя още не беше готова да се занимава с него.

***

Бяхме на фирмен фестивал и тогавашният ми шеф беше взел куп наркотици предната вечер и мисля, че на следващата сутрин той все още беше под влиянието им. Всички се охлаждахме край басейна и той сподели с мен, че умира от рак. Сестра ми беше преминала през това две години по-рано и затова започнах да му давам съвети. След това той се обърна и каза: "Аз просто се майтапя с теб". Напуснах месец по-късно.

***

Бях бременна и работех в заведение за бързо хранене, когато колегата ми получи топлинен удар, защото климатикът беше развален. Трябваше да работя около него, припаднал на пода, докато се опитваха да го събудят, защото собственикът не искаше да затвори магазина. Вместо да поправи климатика, за да бъда в безопасност с нероденото си дете, всичко, което собственикът направи, беше да каже: "Хей, добра работа, справихте се с това."

***

Имах двама шефове. Един от тях ми каза в лицето по време на излет на компанията, че никога няма да получа повишението, което искам, освен ако не спя с един от тях, защото "така работят корпорациите", казах му, че няма да се получи и по-късно разбрах той и другият ми шеф спяха с различни други мои колежки.

***

На първото ми сериозно работно място буквално всеки мъжки мениджър тормозеше сексуално всяка жена, работеща там.

***

Веднъж чух собственика на магазина да коментира, че предпочита да наема жени, защото те не отговарят.

***

Уволниха колега чрез групов чат в WhatsApp. Дочух как на един общ работник му крещят (от другата страна на залата), че е поискал обедна почивка.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ