Какво ще се случи в Лондон през 2012 г.?

04.01.2012, 09:13

   
 
Какво ще се случи в Лондон през 2012 г.?

През 2012 година Лондон ще го свързваме главно с Олимпийските игри. Но повярвайте ни в Лондон винаги се случва нещо значително, а и тази година се оказва доста важна за европейската столица, тъй като ѝ предстои и отбелязването на златния юбилей на Кралицата.

Освен че градът ще бъде домакин на един почти постоянен празник, ние успяхме да открием и няколко други интересни неща, които предстои да се случат в културен план, и които е добре да не пропускате в случай, че се окажете на "кралска" земя.

Така, да започваме със знаменитите легенди, които ще "оживеят" отново през тази година и с новите атракции, които ще се появят в британската столица.

  1. Къти Сарк

    Това е единственият класически клипер, оцелял до днес, който от 1957 г. се превръща в музей. За нещастие преди четири години (2007) на фрегатата избухва пожар, който нанася големи щети на кораба. Спекулира се за известно време, че това ще е краят на легендата, но тази година и по-точно през пролетта на 2012 г. предстои официалното му пре-откриване за посетители.

    Не пропускайте да се качите на борда на ветроходния кораб, който е участвал в редица престижни регати през изминалия век.

  2. Дворецът Кенсингтън

    Още едно пре-откриване. Това е една от летните резиденции на английското кралско семейство или родният дворец на кралица Виктория, като в момента текат довършителните работи по обновяването му. 

    Един от доброволците, които работят по проекта за преобразяване на двореца, твърди, че трансформацията ще окуражи повече посетители да отидат и да научат невероятните истории, свързани с обитателите на замъка от миналото. Предвидени са иновации в прекрасните огромни градини и зелени площи около двореца. С идеята да бъде и място за релакс, организаторите на амбициозния проект са предвидили и огромна веранда за гостите и просторно кафе. В допълнение дворецът Кенсингтън ще стане домакин и център на редица образователни и обществени прояви. Всичко това от 24 март.

  3. Обиколка "Хари Потър" на Warner Bros

    От 31 март тази година от Warner Bros ще предлагат изцяло нова услуга свързана със сагата за Хари Потър: The making of Harry Potter. Вероятно схванахте, че ще става дума за обиколка на снимачните площадки, където е снимана всяка сцена от великия кинохит. Всеки един от нас вече ще има възможността да отиде в магическото училище или да се "разходи" зад всеки кадър от филма. Добрата новина е, че вече се правят резервации, така че действайте.

  4. Emirates Air Line

    Без значение дали ще се използва като уникален транспорт или повече като туристическа атракция, лифтът, преминаващ през Темза и наречен Emirates Air Line също ще отвори врати през пролетта на тази година. Ще свързва известната сцена на рока, попа и класическата музика или O2 с ExCel (международен изложбен център), като създателите обещават на клиентите си, че ще могат да се насладят на невероятни гледки от Лондон.

    Знайте, че това ще е един от най-добрите и модерни начини на придвижване в града, така че не забравяйте да се възползвате.

  5. Tate Modern

    Ако залата Turbine на лондонския музей не ви е достатъчна, то това лято ще можете да се насладите на още по-голяма доза изкуство, когато към Tate Modern ще се "присъедини" най-новото арт-пространство. Oil Tanks са част от атракциите, които ще бъдат акценти по време на Лондонския фестивал, и представляват две седемметрови бетонни камери с ширина 30 метра. Те ще се превърнат в новото пространство за инсталации, пърформанси, представяне на филми, лекции и други.

Ако има нещо, което пропускаме, то нямаме търпение да споделите с нас вашите предложения под формата на коментар.  

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ