Какво да правим, ако ни преследват

20.01.2016, 18:30

Съвети от книгата "По-лошо няма как да стане. Инструкции по оцеляване"

   
 
Какво да правим, ако ни преследват

Напоследък наблюдаваме тенденция в покачването на престъпленията, така че решихме да изкараме още една част съвети от книгата "По-лошо няма как да стане. Инструкции по оцеляване". Днес ще говорим за това какво трябва да правим, ако забележим, че ни следят. Да оцелеем отново ни помагат инструкторите Джошуа Пивен и Дейвид Боргених.

1. Ако забележите, че имате "опашка", първото, което трябва да направите, е да се убедите, че наистина ви преследват. Направете завой на 180 градуса и веднага се спрете или пресечете тротоара. При резкия завой се постарайте да запомните всичко, което видите - походка, цвят на кожата, облекло и т.н. Ако продължават да ви следят, дори след резките завои, започнете да наблюдавате "опашката". Можете да го направите с помощта на смартфона си (с предната камера), престорете се, че си правите селфи и снимайте преследвача. Витрините на магазините и различните огледални повърхности от градската среда ще ви помогнат да държите неприятеля под око.

2. Важно: в никакъв случай не отивайте в посока към дома си и не свивайте по тихи улици. Старайте се да намерите голям и задръстен булевард или мол. Използвайте хитрини, ако сте в мол, рязко се завъртете и объркайте преследвача по етажите - използвайте вътрешните асансьори в магазините. Ако сте на булевард, влезте изненадващо в някой автобус и т.н.

3. Ако сте зад волана, основното е същото. Убедете се, че колата наистина ви преследва, като направите завой на 180 градуса. След 3 леви завоя и 3 десни, ако колата е след вас - това е опашка. Сега има тенденция преследвачите да се движат с няколко коли, така че правете непредвидени маневри, но се върнете там, където сте забелязали опашката. Ако има и други коли, ще ги усетите. За да се измъкнете, правете изненадващи завои и минавайте в последния момент на зелено. Навъртайте се около полицейските управления. Когато се измъкнете, спрете на голям оживен паркинг, пред супермаркет например. Останете в колата колкото сметнете за добре. След това тръгнете бавно и отидете на гости на близък, оставете колата и отивайте в полицията.

Четете още:

Как да се държим, ако ни вземат за заложник

Какво да правим, ако спирачките откажат

Как да се измъкнем от багажника

Какво да правим, ако ни отвлекат извънземни

Какво да правим, ако ни вържат с въжета

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ