Идея нямате какво ядат хората в различните страни. Ако до сега си мислихте, че пача, свински крака и трътки е най-лошото нещо, което човек може да измисли - ами, НЕ. Оказва се, че в различните страни обичат да си хапват малки сладки животинки – някои от тях, отглеждаме като домашни любимци. Няма да се впускаме в клишето с корейците и кучетата. Нещо по-интересно е.
ИГУАНА
Къде: Мексико и Централна Америка
Вкус: Казват, че напомняло на пилешкото (макар че това го казват за месото на всяка непонятна гад, която човек се осмели да яде). Счита се, че месото на женските е по-вкусно.
КОСТЕНУРКА
Къде: Азия и Централна Америка
Защо: Счита се, че месото е силен афродизиак, в Китай пък лекуват симптомите на менопауза
МОРСКО СВИНЧЕ
Къде: Централна Америка
Вкус: Забележителен обрат! Казват, че напомня агнешко. Колкото и да ни е жал, трябва да споменем, че месото на този гризач е богато на белтъци, а само в Перу на година се изяждат над 65 милиона свинчета.
ЛИЧИНКИ
Къде: Африка и Китай
Защо: Още едно доказателство на тезата от детството: полезното изглежда гадно и не е вкусно. Личинките съдържат почти изцяло от протеини.
КАМИЛА
Къде: Основните деликатеси са в Кения, Абу Даби и Австралия
Ястия: Кения – мляко от камила смесено с кръв от камила; Абу Даби – бургер с камила; Австралия – лазаня с камила.
ДЕЛФИН
Къде: макар и да е забранено, главно в Япония
Защо: просто японците са жестоки и жълти
МЕДУЗА
Къде: Китай и Япония
Защо: Макар че медузите се състоят от 94% вода, имат и 6% протеин, който обаче може да съдържа всички познати бактерии. Няма много смисъл.