Как да се храним, ако сме любители на кафето, цигарите и алкохола

28.01.2016, 16:30

Бонус: храна за антибиотици

   
 
Как да се храним, ако сме любители на кафето, цигарите и алкохола

Ще ви кажем няколко от най-лесните начини, как да възстановите витамините, които любимите ни пороци ни отнемат. Помага ни авторът на бестселърите за витаминотерапия Андрю Саулом. Ето какво трябва да консумирате, за да сведете вредите до абсолютния минимум.

1. Кафе

1637647

Дори разтворимото кафе има антивитаминен потенциал, който унищожава витамин В1. Ще го възстановите, ако добиете навика да изяждате няколко ореха на ден или да ядете пълнозърнест хляб.

2. Цигари

1637645

Ако пушите, трябва да знаете, че никотинът пречи на усвояването на витамин С с 20-35%. За да го предотвратите, хапвайте кисело зеле и червени чушки, това са богати на витамин С продукти.

3. Алкохол

1637644

Регулярната употреба на алкохол убива повече от половината количество от витамин В6 в организма, защото той героично загива, за да поддържа черния дроб. Да го възстановите е елементарно - хапвайте картофи и домати.

4. Антибиотици

1637648

Ако употребявате антибиотици, се нуждаете от витамините D, E и K. Витамин К се синтезира напълно самостоятелно от организма, но антибиотиците прецакват стомашно-чревната флора, затова ви трябват моркови. За да се усвоят витамините обаче, ви трябва мазнина, като майонеза, масло и т.н.

Дори да пиете витамини на таблетки, поемайте мазнини с тях.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ