Как да приземите самолет: 5 пределно прости стъпки

02.05.2016, 18:15

Всички ще умрем!

   
 
Как да приземите самолет: 5 пределно прости стъпки

Времената са опасни, а терористите не спят. Представете си, че ви се наложи да приземите самолет. Не клатете глава и не казвайте "глупости" - всяко едно умение е важно, а днес, благодарение на инструктора от TFT Aero Андрей Трофимов, ще ви научим да приземявате самолет. Показваме на тренировъчен Boeing 737 NG.

СТЪПКА ПЪРВА (ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ)

Още не се е превърнало във факт, но има какво да направите. Намерете щурвала под лявата ръкохватка (1). Така ще се свържете с диспечера. Не забравяйте, че международният език на авиацията е английски. Крещете "Mayday" и чакайте инструкции.

СТЪПКА ДВЕ (НАКЪДЕ)

Ако свети бутон (2), никога не натискайте бутон (3) - така ще изключите автопилота. Същото ще се случи, ако прекалено много дърпате щурвала. 

СТЪПКА ТРИ (НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ)

Прегледайте таблото. (4) - скорост, височина и авиохоризонт. Ако самолетът лети равно, схемата на крилата ще бъде в центъра. (5) - курс, там имате пунктирана линия, която ви показва посоката.

СТЪПКА ЧЕТИРИ (НЕЩО МИ ГОВОРЯТ)

Трябва да се снишите, настъпи вашият час. Ръчките за газта са - (6), а задкрилките - на (7). Когато намалите скоростта на 250 възела, пускайте задкрилките. Ръчките за шасито са на (8). След като направите всичко, подайте газ - задължително.

СТЪПКА ПЕТ (ВИЖДАМ ХОРИЗОНТА)

Изключете автопилота - (3) и снишете скоростта до 150 възела. Повдигнете носа и придърпайте щурвала, за да забавите. Когато шасито се докосне до земята, пуснете щурвала. Намалете и натиснете (9). Натискайте педала - (10).

Не е много сигурно, че ще успеете, но е по-добре от нищо.

1697700

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ