Как да оживеете по време на масови безредици

11.03.2016, 09:30

Наложителни правила

   
 
Как да оживеете по време на масови безредици

Ако гледахме новини отпреди 5 години, идеята за тази статия дори нямаше да се роди. Безумните времена обаче, масовите протести и шокиращите събития по света ни вдъхновиха да я напишем. Ние се грижим за вас и смятаме, че трябва да ви запознаем с основните неща. И така, за да оцелеете по време на масови безредици, е важно да НЕ правите класическите грешки. Ето кои са те.

ПРЕКАЛЕНО СТЕ ЛЮБОПИТНИ

Любопитството по време на безредици е по-опасно от шамар в селска дискотека или престрелка на колумбийски наркокартел. Опитът да си направите селфи с бушуващата тълпа ще ви прати в моргата.

НЕ СТЕ ДОСТАТЪЧНО МОБИЛНИ

След началото на мародерствата, да се изнасяте е късно. Ако не можете да се откъснете веднага, се покрийте, за да не ви премаже тълпата. Ако нямате възможност, се заредете с боеприпаси и се опитайте полека да се откъснете, не го правете невъоръжени.

ОБЛЕЧЕНИ СТЕ С УНИФОРМА

Никакви камуфлажи и черни качулки. От една страна ще ядете бой от тълпата, от друга - от жандармерията. Зависи как ви объркат.

1663533

НЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ОЦЕТ

Ако ви не налага да минете през тълпата и сълзотворния газ, можете да го направите с кърпа, напоена с оцет, която да завържете около носа и устата си. Така ще можете да дишате.

ИЗПОЛЗВАТЕ GPS

Нашите адмирации към новите технологии, но те могат да ви поставят в много лошо положение. Батерията на съвременните телефони свършва бързо и това може да ви изиграе лоша шега, когато се опитвате да се измъкнете и да намерите укритие. В град, в който трябва да обикаляте барикадите, ще ви свърши работа най-вече старата хартиена карта.

ИМАТЕ ПРЕКАЛЕНО ДОВЕРИЕ НА МОБИЛНИТЕ КОМУНИКАЦИИ

По време на масовите безредици често се изключват мобилните комуникации. Уговаряйте се само за мястото на срещата в диапазон на 2 часа всеки ден. Разпечатайте снимки на близките си в случай че ви се наложи да ги търсите.

ОБИЧАТЕ ДА СПОРИТЕ

Ако в града се води бой, военните могат да искат от вас неща, които принципно не са редни - като да се укрият за няколко часа във вашия апартамент. Не им противоречете и не им обяснявайте какви права имате. Особените ситуации изискват особено отношение. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ