Как 72-годишен мъж се каза със "свирещ" скротум

06.07.2022, 10:00

Такова нещо не бяхме чували...

   
 
Как 72-годишен мъж се каза със "свирещ" скротум

72-годишен мъж е първият известен човек, развил "свирещ скротум", след рана на тестисите, която изпуска въздух.

Мъжът отишъл в местното спешно отделение със затруднено дишане и съскащ скротум. Наскоро той бил претърпял хирургична процедура за лечение на рецидивиращ епидидимит, когато тръбата в тестиса, която съхранява и пренася семенната течност, се възпалила.

В болницата лекарите открили, че мъжът има два колапсирали бели дроба, въздух между гърдите и белите дробове и прекомерно количество въздух в корема, перинеума и скротума. След това те забелязали и отворена рана на скротума му.

Лекарите поставили гръдни тръби на мъжа за колабиралите бели дробове и го преместили в по-голяма болница за по-нататъшно лечение. Там мъжът получил друга гръдна тръба, тъй като едната не работела, което влошило състоянието му. За щастие, след три дни белите му дробове се възстановили и той бил изписан.

Въздухът обаче останал затворен в перинеума, бедрата и скротума му за много дълго време. В крайна сметка мъжът се подложил на операция за отстраняване на тестисите му. Две години след първоначалното му посещение в болницата тялото му най-накрая успяло да се освободи от излишния въздух.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ