Историческите факти, за които никой не говори

11.06.2015, 09:27

Прекалено са любопитни, за да ги пропуснем

   
 
Историческите факти, за които никой не говори

Историята би трябвало да ни разказва максимално достоверно за нещата, които са се случили в миналото, но по начин, който да ни накара да мислим аналитично, а не просто да приемаме всичко за чиста истина. Правото на хората да се съмняват измества личните им хоризонти напред. Чрез скепсиса и размишленията ние се обогатяваме.

Уви, много често световната история ни се представя по точно определен начин. Не казваме, че някой с пъклен план нарочно крие информация от нас. По-скоро твърдим, че хората ги мързи да мислят и да търсят и затова се задоволяват с най-леснодостъпната информация. Така ден след ден се повтарят едни и същи неща, а други - далеч по-интересни, дори не се споменават.

Сега ще ви снабдим с исторически факти, за които никой не говори, но това не значи, че не са верни или интересни.

1. По време на президентския мандат Линдън Джонсън се среща с репортер, който непрекъснато го пита защо американските войници са във Виетнам. Изнервен от повтарянето на въпроса, Джонсън се изправя, сваля си ципа на панталоните, вади си оная работа и изкрещява: "ЕЙ ЗАРАДИ ТОВА!".

2. Ане Франк е била много любопитна да изучава половите си органи и в оригиналните ѝ ръкописи има изключително много размисли по темата за мастурбацията и менструацията.

3. На 7 септември 1642 г. Томас Грейнджър става първият човек, осъден на смърт в САЩ. Провинението му е, че прави секс с кобила, крава, две кози, овца, две телета и пуйка.

4. Някои историци твърдят, че по време на битката при Аженкур английските стрелци са марширували (и най-вероятно са се били) със свалени до глезените панталони.

5. В продължение на стотици години жените от кралско потекло в Европа са раждали пред публика.

6. Кабинките за изповядване в църквите са построени не за усамотение, а за да спират отчетата да правят секс с красивите жени, които идват при тях да изповядат греховете си.

7. Американският президент Уорън Хардинг е написал хиляди страници еротични писма на любовницата си Кари Филипс, с която има връзка в продължение на 15 години.

8. Катерина Велика разполага с таен секс салон, пълен с мебели, декорирани с пениси, усти, които правят орална любов - всичко с елегантна кожена тапицерия.

9. Древните римляни използват растение, наречено Силфум, като естествена контрацепция. Тогава то е толкова ценно, че дори са изсичани монети с образа му.

10. Първата публична кино прожекция на игрален филм се състои в края на 1895 г. След по-малко от година се появява и най-ранният порнографски филм - "Le Coucher de la Mariée".

11. Известно е, че Моцарт пише произведение със заглавие "Leck Mich im Arsch", което се превежда "Излижи ме в задника". Това е само една от многото мръснишки творби, които великият композитор пише.

12. Ганди е провеждал странни експерименти, в които млади момичета и момчета спят заедно, но им е забранено да имат каквито и да било сексуални контакти или разговори по тази тема.

13. Философът, писател и композитор от 18 в. Жан-Жак Русо е толкова обсебен от идеята някой да го пляска по задника, че често излиза на улицата, сваля си панталоните и започва да преследва непознати жени.

14. По време на нацистката окупация в Норвегия бойците от Съпротивата сменят съдържанието на консервите със сардини с разхлабително масло.

15. Едни от първите случаи на "хистерия" всъщност са ситуации, в които жените са възбудени. Предписаното лечение е ръчно "оправяне" лично от доктора.

16. Преди много, много години в Ирландия церемонията по възкачването на нов лидер е включвала публично съвокупление на въпросния с бяла кобила, която после още по-публично е изяждана.

17. Когато Уелс става част от Обединеното Кралство, уелсчани забелязват странния факт, че за секс с овца наказанието е отрязване на един пръст, а за кражба на овца се реже цялата китка. Приоритети, какво да се прави.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ