Истинските интернет убийци или защо да не комуникираме със случайни хора

07.10.2014, 18:36

Виртуалната опасност е реална

   
 
Истинските интернет убийци или защо да не комуникираме със случайни хора

Онлайн пространството е виртуално място, в което хората все по-често споделят живота си, работата си и приятелските си контакти. В интернет обаче има достатъчно сериозни опасности, които по нищо не отстъпват на реалните такива, даже в някои случаи ги превъзхождат. Следващите истински истории, за които сега ще ви разкажем, ще ви накарат сериозно да се замислите с какви хора общувате в интернет и какви "приятели" допускате до своята интернет персона.

Убиецът от Craigslist

1406690

Филип Маркофф изглежда напълно нормален тип. Той се сгодява за момиче, с което се срещат още в колежа, предстои му и да се дипломира от Университета в Бостън. Единственото, което го отличава от нормалните хора, е, че има навика да отвлича жени, с които се запознава чрез сайта Craigslist, а после да ги убива. Неговият случай служи за вдъхновение за филма "The Craigslist Killer" от 2011 г.

Нападението над Софиен Беламуден

1406692

20 тийнейджъри от Лондон си правят общ чат във Facebook, в който планират убийството на Софиен Беламуден - ученик от училище, с което те враждуват. Групичката разбира от коя спирка Софиен взима метрото за дома си и го нападат с ножове, отвертки и самурайски мечове. Убийството се случва пред стотици свидетели. Само трима получават присъди.

Убийци от YouTube

1406689

Две 12-годишни момичета са осъдени като пълнолетни на 65 години затвор за опит за убийство над тяхна съученичка. Причината? Онлайн YouTube поредица, наречена "Slender Man", чийто герой им внушава да го сторят. Slender Man е интернет феномен, който разказва истории чрез видеа. Направен е достатъчно реалистично, така че по-младите потребители лесно вярват на разказите му.

Интереси: Да убивам хора

1406686

Едно от многото неща, които могат да се правят във Facebook, е да организираш и показваш хобитата си и истинската си същност. Когато 15-годишната Алиса Бустаманте вписва в интересите си "Да убивам хора", всички решават, че момичето просто демонстрира черен хумор. Но не. Алиса наръгва своя 9-годишна съседка, след това ѝ прерязва гърлото и се опитва да я зарови в предварително изкопан гроб.

Планът за убийство на Мариса Уилямс

1406687

Тийнейджърката Мариса Уилямс често кани у дома непознати хора, с които си пише в интернет, и им предлага алкохол и секс. Леля ѝ, която се грижи за нея, решава да ѝ даде урок. Тя си прави профил на мъж и започва да ухажва Мариса и не след дълго успява да се сприятели с нея. Мариса обаче започва да споделя с фалшивия профил и признава, че крои план как да убие леля си, братовчедка си и кучето им. Тя дори се опитва да убеди въпросния фалшив мъж да го направи вместо нея.

Убийствената двойка

1406688

Миранда Барбур твърди, че на 13-годишна възраст се присъединява към сатанистка групичка и след това извършва 22 убийства. Чак за последното влиза в затвора. Историята: Миранда и съпругът ѝ Илайът създават обява в Craigslist, в която Миранда предлага секс услуги за 100 долара. Когато Трой ЛаФерара отговаря на обявата, Миранда му урежда среща в малко градче в Пенсилвания. В определен момент жената дава сигнал, който мъжът ѝ чака, и двамата душат Трой с корда.

Източник: Viralnova

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ