Интересни факти (има и за бирата)

20.12.2011, 11:22

   
 
Интересни факти (има и за бирата)

Таекуон-до

Този спорт е само на малко повече от 60 години. Въпреки че корейците се опитват да ни убедят, че това е древно бойно изкуство, не е така. Не, че не е базирано на техники от такива изкуства, но просто не искаме да останете с впечатление, че има нещо общо с "таек-кьон". Всъщност основата му е взета от карате и малко "чуан-фа".

Сигурност по време на буря

Казвали са ви, че в автомобила ви сте защитени по време на буря. Така е, защото металната рамка на купето ще поеме енергията от светкавицата. Дотук добре, но за гумите никой нищо не е казал!

Пукането на пръстите

Не, то няма да ви докара артрит на стари години. Доказал го е един луд доктор, който в продължение на 60 години си пукал пръстите на едната ръка, но не и на другата. Всъщност той печели и нобелова награда за това откритие. Всъщност той искал да докаже на майка си, че не е права.

10% от мозъка

Не сме сигурни дали някой наистина вярва в това и по-добре да не вярва, защото не е истина.

Бирата

Стане ли дума за нея – винаги помагаме. Сега ще ви зарадваме! Няма такова животно като "развалена бира". Нищо, ама абсолютно нищо ѝ няма, когато неколкократно промените температурата ѝ от стайна до тази в хладилника. По пътя, на блажената течност ѝ се налага да промени температурата си поне няколко пъти, което означава, че ако можеше да се разваля, то щеше да е станало още преди да е стигнала до магазина.

Вентилаторите

Да, вентилаторите, които се окачват по таваните не могат да ви убият. Нямаме си и най-малка идея защо всички, до които се допитахме в проучването си, отвърнаха, че е възможно. Спрете с хорърите, молим!

Разбит нос

На всеки му е текло кръв от носа, независимо от причината. И тогава всички ви казват да си наведете главата назад. Е, да, ама не! Трябва да направите точно обратното. Положете главата си напред и надолу. Кръвта ви не се разхожда свободна като течност в чаша из главата ви. Спокойно, тя няма да се разлее през носа ви.

Кючекът

Всъщност кючекът не е измислен в харемите на султани, владеещи огромни империи. Това е танц, който сближавал хората, като го практикували и мъже, и жени. Има дълга история, която е трудно да ви разкажем точно сега, но има няколко интересни факта, които няма как да пропуснем: Разпространен е от Холивуд, като там е лансиран костюмът от две част, откраднат от египтяните, за да привличат туристи.

Тоалетните чинии

Посоката на въртене на водата няма абсолютно нищо общо с това от коя страна на Екватора се намирате. Има значение формата на чинията, мястото, от където се налива водата и още различни фактори, но няма абсолютно никакво значение в кое полукълбо се намирате. Това са просто пълни глупости!

Диамантите

Всъщност тези скъпоценни камъни са чупливи. Искаме да ви обясним, че има разлика между това да си еди колко си як и това да си твърд. В игрите, книгите и филмите диамантените мечове, брони и щитове ще продължават да са по-яки от металните. А реалността – е, тя е друго нещо.

Източник: AskMen

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 03.01.2014 | 23:20
1 3 грешни факта браво ИНВАЛИДИ !
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ