Идиоти на седмицата: Ловци убиха най-известната анаконда в света (ВИДЕО)

01.04.2024, 09:47

Тече полицейско разследване!

   
 
Идиоти на седмицата: Ловци убиха най-известната анаконда в света (ВИДЕО)
Източник: Canva

Гигантска змия с дължина над 7,92 метра и тегло над 199,5 кг беше застреляна от ловци.

Северната зелена анаконда, наречена Ана Джулия, е открита преди пет седмици в тропическите гори на Амазонка в отдалечена Бразилия. Тя била дебела като автомобилна гума с глава с човешки ръст и за първи път печели слава, след като телевизионният водещ на дивата природа и холандският биолог професор Фрийк Вонк беше заснет да плува до нея.

След като чул новината за смъртта на Ана Джулия, професор Вонк казал, че е "тъжен и ядосан", наричайки ловците, които са я убили, "болни". Ана Джулия е намерена мъртва в река Формозо в селския район Бонито, южна Бразилия, на 24 март.

Според режисьора на филми за дивата природа Кристиан Димитрис мъртвата змия е същата като тази, заснета да плува с Вонк.

 "Сравних белезите по лицето ѝ, които са като пръстови отпечатъци. Сигурно е най-известната анаконда в света, напълно емблематична за региона. Изображенията на змията вече са обиколили света", казва той.

Идентичността на змията е потвърдена и от специалист по анаконди и изследовател в университета в Сао Пауло, Джулиана Тера, която нарече Ана Джулия символ на региона Bonito.

След като бе информиран за смъртта на Ана Джулия, професор Вонк каза:

 С много болка в сърцето си искам да ви съобщя, че мощната голяма анаконда, с която плувах, беше намерена мъртва в реката. Чувал съм от различни източници, че е била застреляна, но все още няма официално потвърждение за причината за смъртта.

Толкова съм тъжен и толкова ядосан в същото време. Колко болен трябва да си, за да причиниш това на толкова красиво и уникално животно? Доколкото знаем, тя беше супер здрава и все още в разцвета на живота си, така че можеше да създаде много потомство през следващите години.

Тъй като няма много от тези колосални гигантски змии, които плуват наоколо, ударът върху биоразнообразието е огромен. Тя беше най-голямата змия, която някога съм виждал с очите си. Плувах до нея поне час. И интригуващото беше, че тя изглеждаше напълно необезпокоявана от присъствието ми. Надявам се извършителите да бъдат открити и съдени, защото подобно поведение трябва да се наказва строго.

Професор Вонк казеа, че се надява на повече "яснота", тъй като тече мащабно полицейско разследване.


 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ