Идиот на седмицата: Училищен работник откадна пилешки крилца на стойност 1,5 млн. долара

15.08.2024, 14:00

И сега отива в затвора!

   
 
Идиот на седмицата: Училищен работник откадна пилешки крилца на стойност 1,5 млн. долара
Източник: Canva

Училищна работничка призна, че е откраднал пилешки крилца и друга храна на стойност 1,5 милиона долара по време на пандемията и сега ще отиде в затвора.

През януари 2023 г. 67-годишната Вера Лидел е арестувана от властите в окръг Кук, Илинойс, според WGN. Тя започна работа като директор на хранителните услуги за Harvey School District 152 през юли 2020 г.

Между началната си дата и февруари 2022 г. Лидел е направила стотици неразрешени поръчки за хранителни продукти, включително 11 000 кутии с пилешки крилца.

Поръчките били направени отделно от необходимите поръчки на областта.

"Мащабната измама започнала в разгара на COVID по време, когато учениците нямали право да присъстват физически в училище. Въпреки че децата учели дистанционно, училищният район продължил да осигурява храна за учениците, която семействата им можели да вземат", гласи доклада.

Областните служители плащали за поръчките. След това Лидел използвала областен товарен микробус, за да вземе и транспортира открадната храна. Храната никога не е била носена в училището или предоставяна на учениците.

Измамата била разкрита, когато разследване установило, че отделът за хранителни услуги е надвишил бюджета си с 300 000 долара по средата на годината.

Миналата седмица Лидел се призна за виновна по случая и беше осъдена на девет години затвор, според WGN.



   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ