Идиот на месеца: Жена почти бе убита, опитвайки се да погали бизон

01.06.2023, 12:11

Поне няма отхапани пръсти...

   
 
Идиот на месеца: Жена почти бе убита, опитвайки се да погали бизон

Жена беше почти убита, след като се опита да погали див бизон по време на разходка в национален парк.

Кадри, споделени в мрежата, показват момента, в който туристка протяга ръка, за да докосне бизон, докато е на пътека близо до националния парк Йелоустоун в Уайоминг, САЩ. От клипа става ясно,ч е тя всъщност се е опитала да погали дивото животно. Бизониът обаче заема нападателна позиция, след което жената започва да багя и пада на земята.

Според LiveScience, бизони са намушкали най-малко трима души в националния парк Йелоустоун между май и юли 2022 г. По време на един ужасяващ инцидент жена е била намушкана и изхвърлена на 3 метра във въздуха и е получила сериозни наранявания.

В Йелоустоун популацията на бизоните варира от 2300 до 5500 животни. Те могат да станат много агресивни, ако бъдат приближени и се почувстват застрашени. Говедата всъщност са отговорни за повече наранявания в Национален парк Йелоустоун, отколкото всяко друго животно.

Поради тази причина Службата на националния парк налага правило, според което всички посетители трябва да стоят на поне 25 метра от бизоните през цялото време.



 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ