Джон Фрушанте се връща в Red Hot Chili Peppers

16.12.2019, 13:00

Това вече е новина!

   
 
Джон Фрушанте се връща в Red Hot Chili Peppers

С пост в Instagram Red Hot Chili Peppers обявиха, че се разделят с настоящия си китарист Джош Клингхофър, с който свириха в продължение на 10 години. Но за сметка на това легендарният Джон Фрушанте се завръща с гръм и трясък в групата.

2201608

Страхотна новина, нали?

Джош Клингхофър свири в Red Hot Chili Peppers от 2009 до 2019 г. С него групата издава албумите "I'm With You" от 2011 г. и "The Getaway" от 2016 година. През 2012 г. го вдяхме на живо в София, заедно с Антъни Кийдис, Чад Смит и Flea. Няма да забравим как той свири неуморно пред българската публика, въпреки, че беше със счупен крак и му се наложи да е в седнало положение.

2201606

Джон Фрушанте напуска групата официално през 2009 година, след кратко разформироване на състава. Тогава той заявява, че вече не част от бандата и неговото място заема младия Клингхофър.

Това всъщност е третото завръщане на Фрушанте в групата. RHCP се сформират в началото на 80-те години, а той се присъединява към тях около година преди излизането на техния пробив през 1989 г. с албумът "Mother's Milk". Джон напуска групата през 1992 г., по средата на турне и води сериозна битка с наркотиците през 90-те години. Той се присъединява към групата за втори път шест години по-късно. И ето, че сега те отново ще са заедно като в доброто старо време!

Много се вълнуваме и нямаме търпение да разберем бъдещите планове на Антъни Кийдис и компания. За десетте години в бандата Джош се справи феноменално, за което можем да го поздравим и да му пожелаем много успех в бъдеще!

2201605

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ