Горчиво!

10.10.2011, 11:24

   
 
Горчиво!

Ей, такъв благодатен за сватби уикенд отдавна не сме имали. Може би от онази неделя 10.10.2010 г.

Всъщност две са сватбите, които напълно осмислиха съществуването ни вчера – тази на сър Пол Маккартни и Нанси Шевъл и не по-малко важното бракосъчетание на Валери Божинов и Николета Лозанова.

Да се чуди човек как може две толкова значими събития да се случат в един и същи ден, макар едната церемония да се състоя в Лондон, а другата в Правец.

Що се отнася до сватбата на Пол, готови сме да викаме "Горчиво" и да му пеем "She loves you yeah, yeah, yeah, with a love like that you know you should be glad”. Той е абсолютно доказателство за това, че третият опит (и при брака) е най-успешен. Поне засега. Освен това сър Маккартни дава надежда на всички мъже над 65 години, че дори на тази възраст, дори и по-стари (самият Пол Маккартни е на 69 години), не е късно да срещнат любовта. Разбира се, ако си бивш член на Beatles и се казваш Пол Маккартни любовта е направо стимулирана. Като се има предвид, че и Нанси не произхожда от бедстващите семейства, то спокойно можем да заключим, че пари при пари отиват.

Не знаем дали това има някакво значение изобщо и дали музикантът умишлено е определил сватбата му да се състои на тази дата, но вчера – 9 октомври, се навършиха и 71 години от раждането на неговия колега и приятел Джон Ленън.

Ние се радваме за Пол Маккартни и съвсем искрено му пожелаваме прекрасен семеен живот.

За сватбата в Правец – какво да кажем? Първо, че сме малко обидени, че не ни поканиха. Все пак бяхме наблизо, нямахме спешни ангажименти (с всички алкохолни подвизи приключихме в събота вечер). И ние, за разлика от националния отбор по футбол, нямаше да спазим забраната на Боби Михайлов, щяхме не само да присъстваме на светското събитие, но и много светски да пием за здравето на Валери Божинов, Николета и детето, което очакват. Обаче "българският елит" явно не е на същото мнение. Защото вместо да се радват заедно със своя съотборник, футболистите слушат думата на шефа на БФС и не мърдат от стаите си, докато са на лагер. Нищо, те сигурно незнаен брой пъти са отпразнували любовта на Лозанова и Божинов в едно знайно столично заведение. Освен това повечето от тях предпочитат да разиграват някакви психо сексуални драми, тъй като е ясно, че са си "баджанаци".

И на Валери и Николета пожелаваме прекрасен семеен живот, без да даваме прогнози за това колко ще продължи играта на семейство за Божинов този път. Кой знае? Може пък да е повече, отколкото всички очакват.

Защото ние вярваме, че мъжете могат да се справят дори и с тежкото бреме на брака. Но конкретно в случая на тези двама представители се надяваме (за тяхно добро) преди брака да са сключили предбрачен договор. Иначе можем да им кажем само едно: "Момчета, момчета, жална ви майка...".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ