Голям идиот: Чистач унищожи 25-годишни изследвания, спирайки досадния шум от фризера

30.06.2023, 10:44

Важното е, че му е било тихо!

   
 
Голям идиот: Чистач унищожи 25-годишни изследвания, спирайки досадния шум от фризера
Източник: Canva

Чистач беше обвинен, че е унищожил 25 години изследвания, след като е изключил лабораторен фризер, за да спре "досадно бръмчене". Предполагаемият инцидент се е случил в Политехническия институт Rensselaer в Трой, Ню Йорк, през 2020 г., съобщава Times Union.

Три дни преди инцидента се задейства аларма, тъй като температурата на фризера се е повишила с 3 градуса. Въпреки че флуктуацията можеше да бъде катастрофална, професор К. В. Лакшми определил, че клетъчните култури, пробите и изследванията не са били увредени, според съдебният казус.

Табела на вратата на фризера гласяла:

 Този фризер издава звуков сигнал, тъй като е в ремонт. Моля, не го местете и не го изключвайте от контакта. Не се изисква почистване в тази зона. Можете да натиснете бутона за заглушаване на алармата/тест за 5-10 секунди, ако искате да заглушите звука.

Дни след като алармата започна да звучи, чистачката изключва прекъсвача, осигуряващ електричество на фризера.

Адвокатите казват, че пробите, съхранявани при -80C, са унищожени, като това са щети на стойност 1 милион долара. По-голямата част от екземплярите, които е трябвало да се съхраняват при -80C, са били "компрометирани, унищожени безвъзвратно, унищожавайки повече от 20 години изследвания", според съдебния казус.

По времето, когато изследователите са открили грешката, температурата се е повишила с 50 градуса до около -30C.

Чистачът чул "досадна аларма", а адвокатите, които го интервюирали, съобщили, че "той все още не изглежда да вярва, че е направил нещо нередно, а просто се е опитвал да помогне", казва адвокат Майкъл Гинсбърг пред NBC News.

Училището на лабораторията сега съди работодателя на чистача за неправилно обучение. Компанията имала договор за 1,4 милиона долара за почистване на Политехническия институт Rensselaer.



   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ