Можеш ли да получиш плешиви петна от прекомерно носене на слушалки?

08.06.2023, 12:00

Би било ужасно...

   
 
Можеш ли да получиш плешиви петна от прекомерно носене на слушалки?
Източник: Canva

Ако прекарваш голяма част от времето си пред компютъра, вероятно носиш и от онези огромни слушалки върху главата си. Особено при геймърите и стриймърите, това е всекидневие.

По този повод, тук таме се появяват твърдения, че прекмерното носене на слушалки може да доведе до появата на плешиви петна върху скалпа. Но дали има истинност в това предположение? Днес ще разберем!

Какво казват специалистите?

Оплешивяването от прекомерно носене на слушалки на главата не е пряко свързано с този навик. То обикновено се дължи на генетични фактори, хормонални промени, определени заболявания или други външни фактори като стрес или неподходяща грижа за косата.

Носенето на слушалки на главата само по себе си не предизвиква пряко оплешивяване. Въпреки това, неправилното им използване може да доведе до някои проблеми, свързани със здравето на косата и скалпа. Например, дълготрайното натискане на слушалките върху скалпа може да доведе до раздразнение или дискомфорт на кожата.

За да се погрижиш за здравето на косата си, е важно да поддържаш добра хигиена и да използваш слушалките си по начин, който не води до прекомерно натискане или триене върху скалпа. Редовното им почистване, както и предпазването на косата от натрупване на пот и мръсотия могат да помогнат за поддържането на здравословна среда за растеж на косата.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ