Вдъхновяващи цитати от мистичния Никола Тесла

06.02.2015, 15:27

На Тесла дръжката...

   
 
Вдъхновяващи цитати от мистичния Никола Тесла

Никола Тесла е един великите умове, посветил живота си на проучвания в областта на електротехниката, радиотехниката и физиката. Наричан от съвременниците си "Изобретателят на 20-ти век", той допринася за създаването на ред устройства, използващи променливия ток. Освен с приноса си за развитието на съвременната наука, Никола Тесла е известен и с мистериозните си експерименти, целящи да докажат съществуването на етера като особена форма на материята, поддаваща се на използване в техниката. Наследството на великия ум е голямо, а за радост на технически непросветлените ни умове, освен чертежи и формули, Тесла ни е оставил и прекрасни мисли...

"Разпространението на цивилизацията може да бъде сравнено с огън - в началото е била слаба искра, после пламък, а накрая могъщ пожар с нарастващи скорост и сила."

"Всичко, което съм правил, направих за човечеството. За свят, в който няма да съществуват унижения и потисничество на бедните от страна на богатите."

"Действията дори на най-малките същества водят до изменения във Вселената."

"Най-големите загадки на битието ни тепърва предстои да бъдат разкрити. Дори смъртта може да се окаже, че не е край..."

"Колко хора са се присмивали над мен и са ме наричали мечтател в нашия заблуден, късоглед свят. Но, времето ще ни съди..."

"Вече не се тревожа за настоящето - тревожа се за бъдещето..."

"Ако не съществуват възможности успешно да бъде нападната която и да е държава, войните ще престанат."

"Съвременните учени мислят дълбоко, вместо да мислят ясно. За да мислиш ясно, ти трябва здрав разсъдък, а за да мислиш дълбоко, може да си напълно луд."

"Нашият свят е потопен в огромен океан от енергия, ние летим в безкрайно пространство с непостижима скорост. Всичко наоколо се върти, движи се, всичко е енергия. Пред нас стои грандиозната задача да намерим начин да подчиним тази енергия. Когато я извлече от този неизчерпаем източник, човечеството ще се придвижи с гигантска крачка напред."

"Скоро ще стане възможно предаването на съобщения без проводници. Всичко ще е толкова лесно, че всеки ще носи в себе си устройство, чрез което да изпраща съобщенията си."

"Ние строим, за да разрушаваме. Повечето от нашите усилия и ресурси са пропиляни. Нашият път напред е белязан от разрушения. Навсякъде има само ужасяваща загуба на време, труд и живот. Безрадостна, но правдива картина."

"Животът е и винаги ще бъде уравнение, което не се поддава на решение, при все, че има няколко известни фактора."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ