Британски университет ще предлага магистърска степен по магия от 2024 г.

05.10.2023, 12:00

Записваме се!

   
 
Британски университет ще предлага магистърска степен по магия от 2024 г.
Източник: Canva

Един университет в Обединеното кралство е готов да предложи уникална магистърска степен за група студенти през следващата година, свързани с магия.

Новият магистърски курс по магия и окултни науки е базиран в Института за арабски и ислямски изследвания на университета и е един от малкото следдипломни курсове от този вид в Обединеното кралство. Освен това ще насърчи студентите да "деколонизират" мисленето си за основата на западната наука, признавайки нейния дълг към арабската магия и философия.

Студентите могат също да очакват да научат за езотеризъм, магьосничество, ритуална магия, окултна наука и свързани с тях теми.

"Неотдавнашният скок в интереса към магията и окултното във и извън академичните среди лежи в основата на най-спешните въпроси на нашето общество. Деколонизацията, изследването на алтернативни епистемологии, феминизмът и антирасизмът са в основата на тази програма", казва Проф. Емили Селоув, която ръководи курса.

Според нея това обръща тенденцията през последните десетилетия да се "отхвърля изучаването на магията и окултното" с идеята, че то "вече не е важно за "модерните хора".

Едногодишната програма започва през септември 2024 г. Преподаватели с опит в областта на историята, литературата, философията, археологията, социологията, психологията, драмата и религията ще допринесат за преподаването.

За да изучават този нов курс, студентите трябва да имат минимум 2:1 степен с отличие (или международен еквивалент) в дисциплина по социални или хуманитарни науки, въпреки че потенциално биха приели кандидати, които имат висок 2:2 или еквивалент, "или имат подходящ професионален опит."



   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ