Джордж Лукас мрази звуците от светлинните мечове?

09.09.2023, 12:00

И забранява на актьорите да ги издават?

   
 
Джордж Лукас мрази звуците от светлинните мечове?

Лиъм Нийсън разкри, че Джордж Лукас е поискал от него и от Юън Макгрегър да спрат да издават звуци със светлинните мечове, докато снимат "Междузвездни войни".

В скорошен епизод от подкаста "Конан О'Брайън се нуждае от приятел", Нийсън, който играе майстора джедай Куай-Гон Джин в "Междузвездни войни: Епизод I — Скритата заплаха" на Джордж Лукас, си спомни как издава звуци със светлинен меч, докато заснема първата си екшън сцена с Юън Макгрегър.

"Първият път, когато всъщност трябваше да използваме светлинния меч, за да започнем малка битка… И двамата автоматнично [издавахме звуците]. Джордж каза: "Да спрем дотам. Момчета, можем да добавим това по-късно.", обясни Нийсън пред водещия.

Актьорът си припомни и че неговият гримьор му казл, че нейната работа няма да има голямо значение, като се имат предвид всички CGI и визуални ефекти, изпозлвани във филма.

 "Трябваше да правя тази сцена с [Watto], малко летящо чудовище. Не знаех как ще изглежда това нещо. Това беше зелена топка за тенис, която в крайна сметка щеше да се превърне в това летящо чудовище. Аз съм на стола за гримиране и дамата казва: "Видях макет на чудовището и може да си маймуна, която пуши лула и никой няма да те гледа.", допълва той.


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ