SPIRIT of Burgas 2015: Презареждане

10.08.2015, 12:34

Да пуснеш духа от бутилката

   
 
SPIRIT of Burgas 2015: Презареждане

Искам да изпратя специални поздрави на всички хора, които искрено желаеха тазгодишното издание на SPIRIT of Burgas да се провали с гръм и трясък по една или друга причина. Е, пичове, SPIRIT-ът не само не се провали, ами се състоя по начин, който ме кара да мисля, че следващите издания ще бъдат още по-грандиозни.

Сега, няма какво да се лъжем - вечерта на 7 август бе ВЕЧЕРТА. Тя бе притегателната сила за повечето меломани. И бабите по селата разбраха, че през България ще мине Роби Уилямс, а някои от тях дори бяха дошли лично да се уверят, че не ги будалкат.

Фактът, че Уилямс излезе късно в петък предизвика най-логичното - масово засилване към Бургас след края на работния ден и скупчване на хора на входа на фестивалната зона в минутите преди хедлайнерът да се качи на сцената. Точно това се случи, а хората, желаещи да видят Роби Уилямс не от средата на концерта му, усещаха напрежение, събрани пред единствения вход (вярно, през него се влизаше от три места, но все пак...).

1549567

Иначе Роби сцепи! Усмихнат, надъхан, пич - бившият член на бойбандата Take That показа, че вече е пораснал, изнасяйки недостатъчно дълъг като времетраене концерт (организаторите тръбяха за двучасово шоу, но се задоволихме на час и 40 минути), но напълно достатъчно музикално концентриран. Плажът в Бургас бе претъпкан с хора и макар и леко стеснена, фестивалната зона пред основната сцена бе доволно пълна. Е, ако трябва да сме реалисти, зрителите далеч не бяха "над 35 000", както официално бе обявено, а после и подето от различни колеги, но за цифри няма да се сърдим, защото знаем, че по принцип и по концерти, и по протести броенето на хора винаги е затруднявало отговорните за това лица.

1549569

 

 

По-важното е, че публиката бе възнаградена за това, че повярва, че звезда от ранга на Роби Уилямс ще дойде у нас и получи истинския музикален кеф от неговото излизане.

След мощната първа вечер на SPIRIT of Burgas 2015 знаехме, че втората ще е по-различна откъм настроение и дори откъм посещаемост. Разликата в "теглото" на двата хедлайнера беше ясна още при обявяването на цените на билетите. Но, знаете ли - Kasabian са зверски добра група, която напълно заслужено бе най-важното нещо, слуващо се на 8 август в Бургас.

1549566

Блестящи на живо, макар и видимо дистанцирани от публиката, Том Мейхан, Серджо Пицорно, Крис Едуардс и Иън Матюс пометоха събралите се няколкохиляди (нека не броим, наистина) на бургаския плаж. Макар и кратко за истинските фенове, шоуто на Kasabian беше наистина добро.

1549568

Като изключим проблема със струпването на хората на входа първата вечер, смея да твърдя, че организацията на SPIRIT of Burgas 2015 беше добре измислена. Картите за плащане, които всеки можеше да зареди с колкото си пари иска, всъщност са едно безспорно улеснение и бягане от познатата на всички ни ситуация "нямам да ти върна левче, ама ти колко ми даде?".

Иначе на втората цена "На тъмно" също се случваха любопитни неща, макар и в сянката на основните две събития.

Да, SPIRIT of Burgas тази година беше една умалена версия на предишни издания, които все още ни държат влага с великолепните си хедлайнери. Въпреки това всички, дори и скептиците, които бяха дошли да гледат "провал", ще признаят, че на 7 и 8 август в Бургас излязоха огромни звезди и пак запалиха онзи специфичен огън, който в България може да даде само този фестивал.

Тази година станахме свидетели на SPIRIT of Burgas: Презареждане. В очакване сме на SPIRIT of Burgas: Революции. Колкото се може по-скоро!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ