6 проверени трика за оптимален кеф на SPIRIT of Burgas 2015

04.08.2015, 12:38

Изпитани в реална обстановка

   
 
6 проверени трика за оптимален кеф на SPIRIT of Burgas 2015

SPIRIT of Burgas 2015 ще се случи след толкова малко дни, че вече ни се струва как дочуваме гласа на Роби Уилямс, истерично заглушаван от женски писъци. Да, наясно сме, че на 7 и 8 август в Бургас ще има повече жени, отколкото сме виждали през целия си живот, и всъщност не смятаме, че в това има нещо лошо.

Един от най-яките родни фестивали официално се завръща на музикалния небосклон и понеже сме сигурни, че с голяма част от вас ще се видим там, бихме искали да ви обясним някои тънкости, които сме усвоили през годините обикаляне на музикални, спортни и всякакви други масови събития. За всяко нещо си има цака, но днес, съвсем логично, ще обърнем внимание повече на онези фестивални трикове, които ще спомогат да си изкарате брутално добре именно на SPIRIT of Burgas 2015.

1. Обуйте си нещо удобно, но не ново и не прекалено любимо

Може би ви е странно, че започваме именно с това, но всъщност имаме пълно право. Знаете, че SPIRIT of Burgas се провежда на плажа, а също така знаете, че плажът е покрит с пясък. Не правете грешката да си сложите сандали или джапанки, въпреки че пясъкът предполага точно такова решение. Не забравяйте, че отивате на концерти, които ще се случват часове наред, около вас хората ще скачат, ще повръщат, ще се блъскат и да, ще ви настъпват. Ако не искате да изпитате най-тежката за един човек болка, а именно - от настъпване по малкото пръстче, обуйте си някакви гуменки. И нека не са ви най-любимите и удобни. Каквито и обувки да си сложите, минута след като стъпите на територията на фестивала, те вече ще са пълни с пясък, така че най-добре обуйте нещо, което евентуално бихте прежалили след феста.

2. Наспете се добре

Сега, това е съвет, който дори самите ние трудно спазваме, но винаги сме готови да го дадем. Логично е, че за да сте в оптимална форма и чистота на съзнанието, е добре да си починете пълноценно, преди да започне цялата музикална лудница. Опитайте се да се наспите, за да не сте от онези пичове, без които не може да мине нито едно голямо музикално събитие - спящите по време на най-яката група или изпълнител.

3. Излезте с напълно заредена батерия на телефона

Това също на пръв поглед е логично, но много хора изобщо не го съобразяват. В България, когато някъде се случва нещо много посещаемо - играе се мач, има концерт, хората са на протест, много често клетките на мобилните оператори се претоварват и телефоните стават неизползваеми. Това на свой ред е предпоставка за по-бързо падане на батерията, защото умните телефони ще търсят обхват, докато вие си подскачате безгрижно. За да избегнете неприятния момент да не можете да се намерите с приятелите си, защото нямате батерия, погрижете се тя да е 100% заредена, преди да излезете.

4. Уговорете си място за среща, ако компанията ви се разпръсне

Това е гениален ход, за който всички ще са ви благодарни. Огледайте добре района около фестивалната зона на SPIRIT of Burgas, както и вътре в нея, и набележете едно място, на което с вашите приятели да се чакате, ако се загубите или след края на купона. В началото може на всички да ви се струва лековато и смешно, но когато се напиете и действията ви станат няколко идеи по-неадекватни, ако се случи нещо, веднага ще се сетите за спасителното място за среща.

5. Пийте вода

СКАНДАЛНО Е! Знаем. По принцип гледаме да не говорим за вода, но сега ще се наложи. Има един хитър подход, който ще ви позволи да си пиете там каквото обичате да пиете, но да ви запази адекватни за кулминацията на двете вечери на фестивала. Тази хитрост се нарича вода. Обичате да изпивате космически количества бира на концерти? Редувайте с вода. Например - две бири, една малка вода, две бири, една малка вода. Спокойно, няма да ходите до тоалетната по-често, отколкото ако сте само на бира, изпитано е. Онова, което ще постигнете с водата е, че ще забавите процеса на дехидратиране, който замайва алкохолно почерпения човек и му изпива силиците. Същото редуване работи и при пиенето на всякакви други алкохолни напитки.

6. Не позволявайте да ви разсейват от кефа

Пичове, вие сте на концерт, лято е, усещате пясъка в старите си гуменки, усещате плисъка на вълните със сърцето си, държите хладна бира и всичко ви е наред! Нима ще позволите на някоя ваша приятелка да ви разваля кефа, защото се цупи, скучно ѝ е или пък иска да сте по-близки, отколкото вие предполагате? А нима ще позволите и на вашия мъртво пиян, агресивен, заядлив и крайно нестабилен приятел, да ви се качва на главата? Не, не го позволявайте. Забавлявайте се, гмуркайте се в музиката и се опитвайте да игнорирате драмите, които е силно вероятно да се случват около вас.

Ако спазвате тези 6 правила, сме убедени, че когато ви видим на SPIRIT of Burgas само след няколко дни, ще ви познаем по широката усмивка, бира в едната ръка и вода в другата... шегуваме се, крийте водата, че е срамота...

1547040

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ