One Republic сгря младежките сърца и доказа, че комерсиалното може да е качествено

03.06.2015, 12:10

Първият концерт на групата у нас премина повече от успешно

   
 
One Republic сгря младежките сърца и доказа, че комерсиалното може да е качествено

Една от големите мъки на българските подрастващи е, че изключително рядко могат да видят някоя съвременна чисто комерсиална група тук, на родна територия. Ако ние, по-закоравелите меломани се радваме на почти всеки изпълнител и банда, стъпили в България - къде от любопитство, къде от искрено обожание, младите са жадни да гледат своите музикални любимци на живо, а не на компютър, но твърде рядко имат този шанс. Снощи в столичната зала "Арена Армеец" обаче се случи точно това. Eдна от най-популярните групи в момента, не само у нас, но и по целия свят - One Republic, изнесе първия си концерт в България и със сигурност спечели сърцата и на много хора, отдавна преминали тийнейджърските си години.

Едно от нещата, с които това събитие, организирано от Balkan Entertainment Company ще бъде запомнено, е изключителната точност и спазване на предварително обявената програма. В 20 часа без 3 минути на сцената се качиха австрийците The Makemakes, чиято задача, разбира се, бе да подгреят подобаващо все още недостатъчно многобройната публика. Е, класиралата се на последно място група с 0 точки в тазгодишното издание на Евровизия се постара, но сякаш не успя да създаде онова настроение сред младоликата публика (и тук-таме родители, защото няма как - без придружител не може), за което всички бяха дошли. В стегнат сет от 30-ина минути The Makemakes направиха всичко по силите си и се оттеглиха, за да отстъпят място на звездите на вечерта.

1513703

Макар и не до пълния си капацитет, зала "Арена Армеец" започна да се пълни, подвикванията зачестиха и най-после във въздуха се усети онова приятно напрежение, когато много хора се вълнуват от срещата с любимата им група, от която ги делят някакви си минути. Съвсем малко след 21 ч. One Republic се появиха, или поне техните сенки и музика със сигурност. Поддържайки напрежението максимално нагнетено, групата свири зад воал, разтуптявайки до неузнаваемост хиляди млади сърца. А после се случи очакваното - бандата се развихри и за над час и половина изпя всичките си емблематични парчета.

Прозвучаха тоталните хитове "Secrets", "All the Right Moves", "Stop and Stare", "Apologize" (в акомпанимент единствено от пиано), "Counting Stars", "Love Runs Out" и много други. Финалът настъпи с "If I Lose Myself".

Противно на тенденцията, която ясно се забелязва сред много от модерните изпълнители и групи, One Republic демонстрираха не само супер адекватно поведение на сцената, но и музикални и вокални умения, които трудно някой би могъл да отрече.

Първият концерт на американската група у нас бе категорично успешен, както организационно, така и от музикална гледна точка. А и може да се каже, че свърши двойна работа - сбъдна мечтата на много български тийнейджъри и със сигурност спечели меломанската почит на голяма част от техните родители. С един концерт на One Republic - две поколения!

1513704

   
 
Още по темата
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ