Това са те - One Republic

05.03.2015, 16:13

Чакаме ги в началото на лятото

   
 
Това са те - One Republic

България не е любима дестинация за актуални комерсиални групи и това е факт, който всеки меломан ще признае. У нас концерти изнасят наистина огромни банди, някои от които са осмисляли младостта на родителите ни, а други - детството ни. Именно затова и гостуването на One Republic на 2 юни в зала "Арена Армеец" в София е рядко събитие, което заслужава вниманието на българската публика.

Стилът на тази група е толкова разнообразен, че трудно би могъл да бъде определен с една дума. Самият фронтмен на групата Райън Тедър се затруднява да дефинира какъв точно стил изпълнява групата, но пък казва нещо, на което вярваме напълно: "Не се придържаме само към един жанр. Ако една песен или един изпълнител е добър, независимо дали е рок, поп, инди или хип-хоп, то най-вероятно ни е повлиял до някаква степен... няма нищо ново под Слънцето, ние сме съвкупност от различни части."

Впрочем Райън съвсем не се ограничава до работата си с One Republic - 35-годишният американец пише текстове и продуцира някои от най-големите изпълнители на съвременната сцена - Мадона, U2, Адел, Бионсе, Maroon 5 и много други. Ако чуете някъде да се говори за "Кралят на попа под прикритие", да знаете, че става дума именно за Райън Тедър.

Разбира се, в случая сам войнът не е войн. One Republic се изгражда и върху здравите рамене на Зак Филкинс - лийд китара, Дрю Браун - ритъм китара, Брент Кътцъл - бас и Еди Фишър - барабани. В самото начало са само Тедър и Филкинс, които си стават приятели в гимназията и след като разбират, че музикалните им вкусове сериозно се припокриват, решават да създадат банда. Събират още момчета и правят групата This Beautiful Mess - заглавие, вдъхновено от втория албум на тогава актуалните Sixpence None the Richer, носещ същото заглавие. След няколко малки участия и края на учебната година Тедър и Филкинс тръгват по различни пътища и групата в този си вариант приключва своето съществуване.

Двамата се събират отново през 2002 г. и кръщават групата Republic. Райън Тедер вече е търсен текстописец и продуцент и това спомага за по-бързото подписване на професионален договор с Columbia Records. Не след дълго групата вече е в пълен състав - този, който ще видим и в София на 2 юни.

1478542

Необходими са две години и половина, за да може бандата да запише първия си албум, но два месеца преди финализирането на записите продуцентската компания се отказва от договора. Не след дълго обаче компанията на Timbaland - Mosley Music Group, предлага договор на Тедър и останалите момчета като по този начин създава прецедент в собствената си политика, вкарвайки за първи път рок група в портфолиото си.

Дебютният албум на One Republic "Dreaming Out Loud" излиза на 20 ноември 2007 г. Водещият сингъл "Appologize", леко попроменен от Timbaland, се превръща в мощен хит. От тази тава са и известните парчета "Stop and Stare", "Say (All I Need)" и "Mercy".

Вторият студиен албум "Walking Up" излиза през ноември 2009 г., а след дълга пауза, чак през 2013 г. на бял свят се появява и "Native". Отново през ноември, но 2014 г., става ясно, че One Republic записват четвъртия си албум.

Гостуването на американската група у нас е част от турнето им "Native World Tour", а след обещанието им да направят страхотно шоу, изобщо не се съмняваме, че то ще бъде факт и ще чуем хитове като "Love Runs Out", "I Lived", "If I Lose Myself" и др. Билетите за концерта на One Republic могат да бъдат открити в мрежата на Eventim в цялата страна на цени от 70 до 110 лв. Ще се видим там!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ