Linkin Park съдени от бивш басист за хонорари на повече от 20 песни

16.11.2023, 12:01

Шок!

   
 
Linkin Park съдени от бивш басист за хонорари на повече от 20 песни
Източник: instagram.com/linkinpark

Linkin Park са съдени от техния бивш басист Кайл Кристнър за хонорари за "повече от 20" песни от 1999 г.

Според делото, заведено в Окръжния съд на САЩ за Централния окръг на Калифорния в сряда (8 ноември), Кристнър твърди, че никога не е получавал "нито стотинкиа" за работата си с групата, носител на награда "Грами", нито пък е получил подобаваща заслуга, въпреки че (бившите му колеги от групата) са се възползвали от творческите му усилия."

Кристнър също така твърди, че името му е премахнато от преизданието на "фен клубното издание" от 2001 г. на EP-то "Hybrid Theory" на групата. Той посочва и че бокс сетът за 20-ата годишнина на LP "Hybrid Theory" включва преиздание на EP-то, от което името му е премахнато.

Съдебният иск гласи: "Въпреки че Кристнър някога е бил с погрешното впечатление, че астите, в които свири са презаписани в EP-то, след като той напускаа групата, след по-внимателен преглед, той е идентифицирал баса си в изданието на EP-то, включено в комплекта"

Бокс сетът включва и други рядкости, като неиздавани досега песни, някои от които са изброени като "забравено демо". Според делото едно демо, озаглавено "Could Have Been", е било гледано почти милион пъти в YouTube от пускането му през 2020 г.

Казва се, че бившият басист се е върнал и е прегледал целия архивен материал, който е бил включен в бокс сета и е заключил, че работата му се е появила върху над 20 песни. Той твърди, че е докладвал откритията си на управляващата компания, Machine Shop Entertainment.

По време на стрийм в Twitch през 2020 г., съоснователят на Linkin Park Майк Шинода  дори прави комплимент на Кристнър след издаването на "Could Have Been" за бас солото му.

Басистът твърди, че други песни в бокс сета, които включват негово творчество, са "She Couldn't", "Chair", "Blue" и "Step Up".

Всъщност става ясно, че Кристнър изглежда е свирил поне в песни 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11 и 12 от Forgotten Demos, песни 1, 2, 7, 13, 14, 16, 17 от LPU Rarities и песен 7 от B-Side Rarities, както и EP-то Hybrid Theory.

Кристнър е поискал изплащане на хонорари, лихви и адвокатски хонорари, както и искане от съда да определи кой е авторът и собственикът на оспорваните песни и отчитане на всички печалби, генерирани от произведенията.

Членовете на Linkin Park Шинода, Делсън, Бърдън и Хан са посочени като обвиняеми заедно с управляващата компания на групата Machine Shop и звукозаписната компания Warner Records.

И групата, и лейбълът все още не коментирали случая.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ