9 брутални открития, направени съвсем случайно

26.08.2015, 11:00

Някои и до днес нямат обяснение

   
 
9 брутални открития, направени съвсем случайно

Понякога учените се сблъскват с феномени и случайни открития, за които с години не могат да намерят обяснение. То не е задължително всичко в този свят да бъде разгадано, но любопитните люде всячески се мъчат да разберат и обяснят на човечеството всичко, което крие в себе си някаква мистика.

През годините различни хора в най-разнообразни точки по света са попадали на странни явления, за които ще ви разкажем сега.

1. В Уеймаут, Англия са открити 51 обезглавени скелета, за които е потвърдено, че са викингски. Изследванията сочат, че са погребани между 910 г. и 1030 г., а състоянието на костите навежда учените на мисълта, че хората са били съблечени голи и след това екзекутирани.

2. През 1927 г. пилот забелязва странни пясъчни кръгове от Сирия до Саудитска Арабия. Те са стотици, а някои достигат до 70 м. в диаметър. Пилотът се допитва до местни бедуини и те му казват, че кръговете са дело на предците им. Учените и до ден днешен не могат да дадат по-смислено обяснение.

3. От 30-те години на XX в. различни хора откриват в Коста Рика стотици каменни топки. Те варират в размерите си - от няколко сантиметра до над два метра в диаметър. Най-голямата тежи 16 тона. Никой не знае как се формират.

4. Пещерни изследователи от Нова Зеландия откриват изненадващо добре запазена праисторическа птица. Смята се, че е съществувала преди 3000 години.

5. Археолог открива сцена от предполагаема химическа война в тунел, който изследва. Там намира останки от телата на римски войници и на един персиец. Има следи от сяра и катран по стените на тунела. В крайна сметка учените стигат до извода, че това е резултат от един от най-ранните опити за химическа война в историята.

6. По-рано през 2015 г. учени откриват токсично езеро, което преди това не е съществувало. Водата мистериозно се появява в пустиня в Тунис и е с тъмно зелен цвят. Въпреки че експертите твърдят, че езерото е радиоактивно, местните редовно ходят да плуват в него.

7. Саркофаг на 3000 г. е открит в стената на дома на британец. След като мъжът умира, брокер на недвижими имоти случайно попада на находката.

8. Двойка немски катерачи откриват тяло в Алпите. Мислят си, че намират починал техен "колега", но се оказва, че останките са на човек, живял около 3300 г. пр. Хр.

9. През 1886 г. учени откриват мумия. Тялото е заровено в кутия и увито в овча кожа. Ръцете и краката са вързани, а лицето е замръзнало в гримаса на ужасяващ вик. Експерти смятат, че човекът е бил отровен, заровен жив или по друг начин измъчван до смърт.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ