10 от най-великите открития, направени под влияние на ЛСД

24.09.2014, 14:03

Велики надрусани мозъци

   
 
10 от най-великите открития, направени под влияние на ЛСД

Джордж Карлин е казал: "Опитването на ЛСД е повратна точка в живота ми. Не съжалявам, че го направих. Повече хора трябва го направят. Трябва да се продава навсякъде." Признаваме, че не можем съвсем да се съгласим с подобно твърдение, тъй като смятаме, че масовата употреба на психеделични вещества може да е откровено опасно начинание.

Нямаме опит с ЛСД, обаче сме чували, че разширява съзнанието и ти показва света по съвсем различен начин. Без да ви агитираме да взимате каквито и да било наркотични вещества, ще ви запознаем с 10 наистина важни и велики открития или постъпки, които са направено под влиянието именно на ЛСД.

1. Франсис Крик е надрусан с ЛСД, когато открива структурата на ДНК през 1953 г.

2. През 1970 г. бейзболистът Док Елис хвърля невъзможна топка, която влиза в историята на спорта. По време на мача Елис е на ЛСД.

3. Вдъхновен от халюцинации, които е имал, когато е бил под влиянието на ЛСД, Дъглас Енгелбърт изобретява компютърната мишка през 1968 г.

4. Джон Лили изобретява ваната за сензорна депривация, докато е под ЛСД влияние.

5. Алън Уотс запознава Запад с Дзен Будизма, след като се подлага на транс от ЛСД.

6. Изненада: Алберт Хофман открива ЛСД, когато е под влиянието именно на това вещество.

7. Кари Мълис е прочут с огромния си труд и подобряване на техниката на полимерната верижна реакция. Известен е с това, че често е работил под влиянието на ЛСД.

8. ЛСД триповете във Виетнам на Оливър Стоун го вдъхновяват за създаването на един от най-големите му филми "Platoon" (1986).

9. Хъмфри Озмънд измисля думата "психеделично", след като през 1957 г. взима ЛСД.

10. И за финал един цитат от Стив Джобс: "Вземането на ЛСД беше изключително събитие, едно от най-важните неща в живота ми."

Източник: Mandatory

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ