8 странни начина, по които хора са открили, че са болни от рак (16+)

18.02.2016, 14:31

На това му се казва късмет

   
 
8 странни начина, по които хора са открили, че са болни от рак (16+)

Онкологичните заболявания са бичът на съвремието и заявяваме това най-отговорно. Тази коварна болест поваля хората наред, засягайки всяка част от техния организъм. И ако има известни симптоми, които ясно подсказват, че един човек се е разболял от рак, то понякога здравословното ни състояние дава доста странни знаци, че нещо не е наред.

Вижте историите на осем души, които разбират, че са болни от рак по изключително необичаен начин.

1. Шегаджията, който е диагностициран с тумор на мозъка, след като губи способността си да казва смешки

1652170

Мъж, известен със способността си да разсмива хората, получава ужасната диагноза рак на мозъка, след като губи таланта си да казва смешки. Андрю Левелин на 34 години винаги е в центъра на купона със забавните истории и вицовете, с които разсмива хората. След като осъзнава, че вече не може да си спомни любимите си смешки и не успява да намери точните думи, за да пусне някоя шега, той започва сериозно да се притеснява.

Лекарят му му прави изследвания. Докато чака резултатите, Андрю страда от сериозно главоболие. Лекарите откриват тумор с размерите на яйце, който притиска частта в мозъка, отговаряща за речта. Левелин е подложен на 4-часова операция за отстраняване на тумора и само дни след това отново е в познатата си шегаджийска форма.

2. Мъжът, който е нападнат от акула и благодарение на това разбира, че има рак

1652171

Юджийн Фини става жертва на жестока атака от акула и казва, че ако не е било това животно, той щял да бъде мъртъв.

Баща на две деца, след сериозното нападение край бреговете на калифорния, Юджийн е целият в драскотини и синини, които му причиняват ужасяващи болки. Когато отива в болницата, за да бъде прегледан, лекарите откриват нещо много по-сериозно - злокачествен тумор, който трябва спешно да бъде отстранен. Заради ранното откриване на образуванието, Юджийн има шанс да се възстанови напълно.

3. Мъжът, който открива, че има рак на тестисите, след като получава подигравки онлайн

1652172

Сайтът Reddit по принцип има славата на кофти място, на което хората се подиграват с други хора, но се оказва, че потребителите успяват да спасят и един човешки живот.

Когато през 2012 г. потребителят CappnPoopdeck пуска комикс в Reddit, в който обяснява, че е пишкал върху тест за бременност и според двете черти той е бременен, мъжът смята, че е направил готина смешка съвсем случайно. Само че много от коментиращите го съветват спешно да се тества за рак на тестисите. След известно колебание CappnPoopdeck все пак отива на лекар и се оказва, че действително има малък тумор в дясната топка.

4. Снимката, която помага на една майка да разбере, че детето ѝ има рак на едното око

1652169

Синът на Айвъри Фицджералд е едва на две годинки, когато тя забелязва нещо притеснително у него. На определена светлина едното му око изглежда странно. След като го снима, Айвъри вижда, че едната му зеница е изцяло бяла, вместо да е червена като при нормалните хора на снимки със светкавица. Оказва се, че детето има ретинобластома и 75% от окото му е обхванато от тумор, който трябва да бъде премахнат. Според лекарите, ако майката не е била открила проблема, туморът е щял да се разпространи.

5. Телевизионният водещ, който разбира, че има рак, след като зрителка забелязва "нещо странно"

1652173

Ководещият на поредицата "Flip or Flop" по HGTV - Тарек Ел Муса, се бори с рак на щитовидната жлеза от 2013 г. и е благодарен на негова фенка, която първа открива проблема му.

Тази фенка се казва Райън Рийд и е медицинска сестра. Когато Рийд забелязва подутина на врата на Ел Муса в едно от предаванията, тя се свързва с продуцентската компания и изпраща имейл, в който пише: "Това не е шега. Аз съм квалифицирана медицинска сестра. Гледах "Flip or Flop" и забелязах, че Тарек има голяма подутина до щитовидната жлеза. Кажете му, че трябва да отиде на лекар веднага!".

Ел Муса решава да се прегледа и отива да му направят биопсия на мастното топче, за което преди това са му казали, че е безобидно. И тогава разбира, че има рак на щитовидната жлеза, който се е разпространил и в лимфните възли.

Благодарение на Райън Рийд, Ел Муса успява да хване болестта, преди да се е разпростряла още повече. Водещият вече е в ремисия.

6. Майката, която открива три тумора под родилен белег, който се влошава по време на раждане

1652174

Родилка получава шокиращи новини, след като лекари ѝ казват защо лицето ѝ се е подуло след като ражда петото си дете. Сам Дейвис живее с отличителен родилен белег на челото, а в училище децата ѝ се подиграват и я наричат еднорог, но никой не смята, че става дума за нещо сериозно. Но след като 31-годишната жена ражда петото си дете и малкият израстък на челото ѝ придобива огромни размери, лекарите откриват, че на това място жената има три тумора.

След тежка операция туморите са премахнати, а Сам твърди, че не иска да има повече деца, за да не "събуди чудовището отново".

7. Кучето, което спасява живота на стопанката си, като надушва болестта ѝ

1652175

Морийн Бърнс, която живее в Ръгби, Англия, има 10-годишно куче от смесена порода на име Макс, което спасява живота ѝ. 64-годишната жена разбира, че нещо не е наред, когато Макс започва да се държи странно. Той непрестанно души дъха ѝ и побутва дясната ѝ гърда. Странното поведение на кучето кара Морийн да прегледа гърдите си. Открива си малка бучка в дясната, но на мамограмата не се вижда нищо обезпокоително.

Въпреки това Морийн не се успокоява и настоява да ѝ бъде направена биопсия. Оказва се, че е права и резултатите показват, че има злокачествено образувание. След операцията се подлага на лъчетерапия, след която прогнозите са много добри. Г-жа Бърнс е убедена, че днес е все още жива, благодарение на отличното обоняние на кучето ѝ.

8. "Бременната" жена, която е съсипана, когато се разбира, че няма бебе, а ужасно голям тумор

1652176

Жена, която мисли, че е бременна, изживява страхотно разочарование, след като се оказва, че има тумор. Румънката Мадалина Неагу на 42 години смята, че е бременна и затова изпитва болки в коремната област. След като ѝ правят изследвания обаче, лекарите с изумление откриват, че жената има почти 5-килограмов тумор в матката. Мадалина е подложена на тежка операция, продължила няколко часа, след която се очаква да се възстанови напълно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ