6 истински примера за безграничен егоизъм

20.12.2016, 16:30

Тези хора направо са прекалили...

   
 
6 истински примера за безграничен егоизъм

Всеки човек е егоист до известна степен, но това би било проблем за околните само ако тази степен е доста висока. Това да изядеш последното кексче пред очите на приятеля си например може да е егоистична постъпка, но най-много да ти докара някоя звучна псувня и после дружно да се посмеете на това какъв скапаняк си.

Има обаче хора, които не просто мислят само за себе си, ами дори и не мислят за последствията, които егоизмът им може да причини. Вижте няколко такива примера и после идете с чиста съвест да изядете кексчето на ближния. Или по-добре му изпийте бирата. Ако има как и двете ще е най-добре и пак няма да сте дори близо до този списък!

1. Да излъжеж, че има бомбена заплаха, за да не си изпуснеш полета.

1825274

През 2015 г. италиански пасажер е бил на път да изпусне полета си от Торино до Рим и е измислил "най-мъдрото" решение за проблема. Вместо да си вземе друг билет, той се обадил на AirItalia и казал, че е дочул как двама мъже от арабски произход са си говорели нещо за бомба на борда. Полетът веднага е бил спрян, а багажите на всички пътници са били проверени обстойно. Така самолетът в крайна сметка е пристигнал в Рим с 3 часа закъснение, а подателят на фалшивия сигнал е бил арестуван при кацането.

 

2. Да симулираш отвличане, за да се измъкнеш от коледно парти.

1825272

Тук главен герой е английска фитнес инструкторка на име Джоана Грийнсайд, която е пазела сериозна тайна от близките си - че страда от булимия. Това ѝ състояние я е накарало отчаяно да иска да избегне коледните партита със семейство и колеги, и тя е решила да симулира отвличане. 10 дни преди Коледа тя нарочно оставила колата си на паркинга пред работа и захвърлила чантата си наблизо. Полицията трескаво претърсвала района с наземни и въздушни части, а два дни по-късно Джоана се появила и твърдяла, че е била изнасилена. Полицаите обаче били подозрителни и в крайна сметка тя признала, че всичко е било просто измислица.

 

3. Да откраднеш бебе, за да задържиш гаджето си.

1825276

През 2015 г. 41-годишната англичанка Кели Махоун толкова много е исала да задържи приятеля си Дуайт Денис, че се е направила на бременна. В продължение на 9 месеца след това тя е поддържала заблудата, като е носела възглавница под дрехите, а когато бебето вече е трябвало "да се роди", тя е достигнала до следваща крайност. Набелязала е млада двойка с дете и един ден, когато знаела, че мъжът отсъства, отишла пред дома им, почукала на вратата и казала на жената, че съпругът ѝ е пострадал в тежък инцидент. Махоун обещала на паникьосалата се жена да наглежда бебето ѝ, докато тя отиде до болницата. В момента, в който останала сама с бебето, тя го взела и го занесла в дома си. Полицията обаче бързо е разбрала кой е виновника и впоследствие Махоун е била осъдена на 2 години затвор.

 

4. Да дръпнеш аварийната спирачка на влак, за да си вземеш изпуснатия смартфон.

1825275

Прясна история от тази година, когато нюйоркчанинът Ерик Джоунс е пътувал на влак за северната част на Ню Джърси. Той се е провиснал през прозореца и без да иска е изпуснал смартфона си, след което без да се замисля е дръпнал аварийната спирачка на влака, за да вземе устройството си. В последствие е бил арестуван и глобен солено.

 

5. Да си задържиш въздуха в тунел и с това да предизвикаш катастрофа.

1825277

В северозападната част на американския щат Орегон се намира тунелът "Денис Едуардс", който е дълъг 240 метра и се преминава за около 10 секунди с кола. Популярна практика сред американските родители е когато влизат в тунел да накарат децата да си задържат въздуха, докато не излязат. Явно 19-годишният Брадли Мейринг все още се е чувствал като дете през 2014 г., когато е минавал през тунела и е бил зад волана. Той е решил да задържи въздуха си, но по средата на тунела е припаднал и е предизвикал верижна катастрофа. За щастие не е имало пострадали, но Мейринг е отнесъл тлъста глоба.

 

6. Да се направиш на мъртъв, за да се измъкнеш от сватба.

1825273

Александра Ланкастър и Тъкър Блендфорд са били двама колежани, които се влюбили лудо. Момичето било от Англия и учило една година в САЩ, но когато трябвало да се прибере у дома Блендфорд ѝ предложил да се омъжи за него и тя казала "да". Насрочили дата за 15 август 2014 г., но няколко месеца преди това Ланкастър получила телефонно обаждане от човек, представящ се за бащата на мъжа. Той ѝ казал, че Тъкър се е самоубил, защото е страдал от депресия. Момичето повярвало и се обадило на майката на младежа, за да изкаже съболезнования, но тогава разбрала истината. Оказало се, че самят Тъкър се е представил за баща си и е излъгал бъдещата си жена, за която явно е решил, че не иска да се жени.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ