200 маси за любимото хоби на феновете на настолните игри само на ON! Fest този юни

08.06.2017, 18:00

Турнири с наградни фондове, свободна зона за игри, лекции за успешни кампании и много други

   
 
200 маси за любимото хоби на феновете на настолните игри само на ON! Fest този юни

В последния уикенд на юни светът на настолните игри се материализира на ON! Fest, разпростирайки се на над 200 маси игрално поле. В специално създадена ON! Tabletop зала, част от зоната, събираща всяко късче на съвременния гейминг – ON! Gaming, ON! Fest в партньорство с най-големия онлайн магазин за развлечение Ozone.bg отварят свободна зона за игра по най-хитовите световни заглавия сред настолните игри. Турнири с наградни фондове, игри с отстъпки и лекции на интригуващи теми очакват още всички посетители.

1925797

Зоната за свободна игра ще предложи на посетителите на фестивала най-интересното от всички жанрове, всички най-големи и интересни локализирани заглавия настолни игри и предстоящи да излязат на български език през тази и следващата година. Сред предложенията са абсолютно хитовите Dixit – най-продаваното локализирано заглавие, безспорният бестселър с над 20 световни номинации и награди; Ticket to Ride – сензационната състезателна игра, утвърдила се на българския пазар; Игра на Тронове – стратегическата игра за закоравелите геймъри (но и за всеки фен с ентусиазъм), базирана на хитовия HBO сериал; Пандемия – фаворитът сред кооперативните игри; Каркасон – едно от най-добрите турнирни заглавия изобщо – класика сред настолните игри на новото време. Още и от Кодови имена – многократно награждавана с призове за парти и семейна игра на годината, номер едно в парти категорията на BoardGameGeek.com (най-влиятелният международен сайт за настолни игри), както и Кодови имена: Картини, което е едновременно продължение и преработка на основната игра, за да борави не с думи, а с изображения. Всеки може да пробва и Mysterium – една от най-забавните игри с асоциации от производителите на Dixit и запазила традиционния за него прелестен арт, но този път в кооперативна игра и една от най-добрите семейни на пазара; Концепт – хитроумната игра на асоциации, локализирана миналата година и Порт Роял – едно от най-новите заглавия: бърза игра с карти, която обаче предлага голяма стратегическа дълбочина. Посетителите на ON! Tabletop могат да намерят и световно признатата и превеждана на над 30 езика игра Катан, която предлага едновременно лесни правила и стретегическа дълбочина и се е превърнала в един от фаворитите на българския геймър.

1925801

Сред игрите, които предстои да бъдат адаптирани на български и ще бъдат представени с оригиналния им език по време на ON! Fest са Oceanos – шарена семейна игра с морска тематика от 2016 г.; Kingdomino – хитроумна игра, номинирана за Spiel des Jahres 2017 (Игра на годината) и вероятен победител; Timeline – лесна, бърза и за паметливите – игра, в която се нарежда линия на времето – очакваме изцяло тематична за българска история; Citadels, второ издание – шедьовър на дизайнера Бруно Файдути, което идва с повече герои, различни карти и съвсем нов арт; Dream Home – приятна семейна игра, номинирана за семейна игра на годината в класацията на BoardGameGeek.com и Cacao – хубава стратегическа игра, която ще допадне на феновете на Каркасон, а в същото време ще им предложи и разнообразие от познатото.

1925793

Състезателната зона предлага на шампионите игри, сред които и Magic: The Gathering - първообразът на всички съвременни колекционерски игри с карти с история от близо 25 години и играчи в световен мащаб над 20 милиона души. Картите са преведени на повече от 10 езика, а на Световното първенство през 2016 г., общият награден фонд беше $250,000.

1925799

В ON! Tabletop залата ще се проведе и турнир по Yu-Gi-Oh! - свръхпопулярната колекционерска игра с карти, съществуваща от 20 години и силно разпознаваема на международната състезателна сцена в Азия, Европа, САЩ и Австралия.

1925800

Лекции и презентации от хора, преминали успешно през кампания за настолна игра през платформата за общностно финансиране Kickstarter ще споделят своя опит чрез реални ситуации, насоки и съвети и отговори на въпроси от аудиторията. Дискусионната част е подходяща за хора, които се интересуват от хобито настолни игри, както и за хора, които искат да пробват платформата за свой проект от каквото и да е естество.

1925798

ON! Tabletop ще бъде на разположение за изкушените на 24-ти и 25-ти юни в Интер Експо Център, София като част от фестивала за градска култура ON! Fest. Билети за всяка зона на фестивала са в продажба и могат да бъдат закупени тук: https://onfest.org/tickets.php.

1925795

За ON! Fest:

24-ти и 25-ти юни са датите, на които София ще се зареди с огромна доза адреналин. Фестивалът за градска култура ON! Fest се завръща! След тригодишна пауза ON! Fest е по-мащабен и по-вдъхновяващ отвсякога - повече зони, повече участници, повече преживяване на над 20 000 кв.м. в Интер Експо Център.

BEYOND FUN (Отвъд забавлението) е мотото на тазгодишното издание, а организаторите обещават да ни отведат отвъд всичко, което сме преживявали досега.

През последния уикенд на юни, ON! Fest ще превърне София в най-голямата арена в Югоизточна Европа за гейминг и съвременна градска култура, като обедини в едно незабравимо събитие екстремни спортове и зрелищни батъли, европейски гейминг турнири, спиращи дъха игри на живо, графити, музика, екзотично аниме и косплей, прожекции, образователни дискусии, вдъхновящи работилници и страхотно забавление!

За Ozone.bg

Оzоnе.bg e най-големият oнлaйн мaгaзин за развлечение и не е обикновен търговски сайт. Всичко за твоето добро прекарване на свободното време те чака при нас! Основан през 2008 г., вече повече от 9 години помагаме целенасочено на всички, които искат да изиграят скуката. Сайтът предлага богат асортимент от продукти - игри и гейминг аксесоари, играчки и книги, компютърна техника, пъзели и филми и непрекъснато обогатява каталога си.

Спонсорираме турнири и публични изяви, като подпомагаме електронните спортове, събития за настолни игри, организираме "онлайн панаир на книгата" и  участваме в редица големи издания на българската сцена. Изключително бързият темп на развитие и динамиката на обогатяване на продуктовите ни категории, заедно с бързата, безплатна доставка и безупречното обслужване, ни правят предпочитано място за пазаруване на българи от всякаква възраст, среда и интереси.

Всичко това и още много в ON! Fest 2017! Ела! Виж! Участвай!

Очаквайте още новини на www.onfest.org, както и във Фейсбук и Туитър!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ