18 любопитни факта за всичко и всички

28.12.2014, 16:24

За да сте умни

   
 
18 любопитни факта за всичко и всички

Щете или не, празниците дойдоха, даже ги виждаме как се отдалечават. За да сте в кондиция обаче, ви зареждаме с доза разнообразни любопитни факти, за които цял живот ще ни благодарите. Айде!

1. Стъклата на очилата за нощно виждане са зелени, защото човешкото око може да различи повече нюанси на зеленото от всеки друг цвят.

2. През януари 1997 г. в столицата на Гана се вдигат бунтове заради съмнения за мъже, които по магически начин крадат пенисите на други мъже. Няколко души са убити от тълпите.

3. Италианска неправителствена организация решава да научи жителите на Замбия да отглеждат сами храната си и по-точно да отглеждат домати. Намират подходящи земи, които обаче никой не обработва. Когато доматите узряват, отнякъде се появяват 200 хипопотама, които изяждат абсолютно всичко.

4. Когато питат изпълнителния директор на екипа, правещ "Улица Сезам", дали Бърт и Ърни са гей, той отговаря: "Не са гей, не са и хетеро, те са кукли. Не съществуват от кръста надолу."

5. Германците си имат национална шега, в която се правят че градът Билефелд не съществува. Дори когато Ангела Меркел говори за среща, която е имала там, казва: "...ако този град изобщо съществува". Управниците на града излизат с официално изявление, че съществува, но, незнайно защо, точно на 1 април.

6. Когато Патрик Стюарт е поканен да изиграе Професор Х, актьорът няма идея кой е неговият персонаж. Когато един от продуцентите му дава комикс за "X-Men", Стюарт пита: "Защо съм на корицата?"

7. Филмът "Гадни копилета" никак не е измислен. Наистина е съществувал отряд от евреи, наричащи се "Отмъстителите", които преследват и екзекутират нацисти, извършвали престъпления през Втората световна война.

8. Президентът на САЩ от 1963 г. до 1969 г. Линдън Джонсън е сексуален маниак. Кръщава пениса си "Джъмбо" и често уринира на публични места. Когато се случва някой да го хване докато пикае, Джонсън се обръща към него с въпроса: "Виждал ли си някога толкова голямо нещо?"

9. Компанията Ferrero използва една четвърт от лешниците в света за производството на Nutella.

10. Слънцето всъщност е бяло. Атмосферата ни кара да го виждаме жълто.

11. Снимките на "Няма място за старите кучета" са спрени за известно време, защото близо до снимачната площадка се снима и "Ще се лее кръв", откъдето се носи гъст пушек.

12. Има втора картина "Мона Лиза", скрита на тайно място в Швейцария. Смята се, че отново е рисувана от Леонардо да Винчи, но представлява една доста по-млада версия на познатия на всички модел.

13. Един ден Бил Мъри се качва в такси. Шофьорът му споделя, че кара от 14 часа и е много тъжен, защото няма време да свири на любимия си саксофон. Актьорът му предлага да си сменят местата и сяда зад волана, за да може човекът да посвири малко.

14. През 1995 г. ветеранът от войната Шон Нелсън влиза в незаключена военна база в Сан Диего, Калифорния, подкарва танк със старт-бутон и в продължение на 25 минути си джитка през съседен квартал, унищожавайки коли, пожарни кранове и всичко, което му се изпречи на пътя, преди полицаите да го застрелят.

15. Рей Бредбъри, авторът на "451 градуса по Фаренхайт", дълго време се опитва да убеди хората, че романът му не е за цензурата, а за тъпата телевизия и унищожителното ѝ действие върху литературата. Веднъж по време на лекция в американски университет, която Бредбъри води, студентите започват да спорят, че "451 градуса по Фаренхайт" е именно за цензурата и авторът демонстративно си излиза.

16. Крава на име Ийстсайд Люисдейл Голд Миси, накратко Миси, е най-скъпата крава на света. Струва 1.2 милиона долара. Смята се, че е най-красивата и най-млекодайната. Произвежда 50% повече мляко от средностатистическите ѝ "колежки" - около 50 кг. на ден. Когато е бременна, ембрионите се предплащат и струват 3 милиона долара.

17. По време на участие на фестивала "Coachella" Принс прави кавър на "Creep" на Radiohead, но задължава YouTube да се свалят всички потребителски видеа от въпросното изпълнение. Не след дълго видеата са възстановени, защото от Radiohead казват: "Това си е нашата песен, нека хората я слушат."

18. През 2013 г. 17-годишният Тейлър Хедлиот от Флорида убива родителите си и скрива телата им в спалнята, за да може да направи купон.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ