10 неща, за които не трябва да мислиш

Понякога мислите са не само трудни, но и опасни

   
 
10 неща, за които не трябва да мислиш

Един доста умен човек на име Паскал някога е казал: "Човек е само тръстика, най-крехкото нещо в природата, но той е мислеща тръстика". Ние не сме философи и няма да ти тълкуваме казаното, но се абстрахирай от размислите, че сме застанали на един крак в блатото. Макар че, ако се замислиш, и това не е лошо тълкуване...

Що се отнася до размислите и страстите, понякога има умозаключения, които ще прекършат тръстиката на твоето съществуване, с други думи – ще ти създадат ментални проблеми. Момчетата от Maxim - Америка, публикуваха интересен списък, ние ще го обобщим за теб. Виж за какво ти говорим.

1. За безкрайността на Вселената

1571805

Безкрайността е понятие, което ограниченото твое съзнание (ми ограничен си) не може да визуализира. Дори в представите на съвременната наука е трудно да се каже къде му е краят на безкрайното. 

Примерно:  всеки от нас е само един индивид от 7 милиарда подобни, на една планетка измежду 8 в орбита на една звезда сред 100 милиарда звездни системи в една галактика сред още 100 милиарда галактики... стана ли ти лошо, не е като до Павликени и обратно.

Не го мисли, няма да го измислиш, най-малко ще си свариш мозъка. 

2. Световната конспирация

1571804

Световен елит, който влияе върху всички събития - обществени, политически, религиозни, исторически, дори природни. Според конспиративната (разбирай – световна) теория целта е установяване на авторитарно световно управление и съответно заличаването на суверенните държави. В това число политически и финансови събития се спекулира, че са нагласени от скрити организации. В този ред множество исторически и настоящи събития се смятат за повлияни по този начин.

И като цяло всичко е една голяма лъжа и що не взема да се обеся на простора?! Зарежи тия глупости и си пий биричката.

3. За това, че всички ще умрат

1571811

Е, няма по-голям цинизъм от това. Цялата икономическа система в света е създадена на основата на времето. Теглиш кредит за 5 години, подписваш договор за 2 години, а реално няма абсолютно никакъв реален гарант, че няма да пукнеш в идната минута. Споко, не се сдухвай и главно – не го мисли. Смъртта е естествена част от живота, една от най естествените, и всички рано или късно ги сполетява. 

"ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ, А СЕГА НАЗДРАВЕ" - Рангел Вълчанов

4. За сексуалните способности на бившите на жена ти

1571808

Преди само век е било страшно срамно друг да е любил жена ти преди теб. Изписани са хиляди книги за порочните жени, за да ги заклеймят. Ако си чел "Мадам Бовари", ще ти стане доста ясно за какво ти говорим. Ама след сексуалната революция няма да намериш нецелувана жена, сори. Та, ако проблемите са ти малко... си представяй жена си в креватни изпълнения с други, извратеняк.

5. За това, че никой не те обича истински

1571809

Ами да, на всеки му трябва парченце от теб. Пари, услуги, колата, секс, шеги, бла-бла... ама защо не се замислиш, че самата ти личност е сбор от нещата, които можеш да предоставиш на себе си и хората около теб. Никой няма да те обича, само защото си се родил. Тия пораженчески мисли ги остави на жените. По-добре не се замисляй по какви причини те харесват и обичат.

6. За това, че си болен от нещо

1571810

Пак е форма на параноя, но доста по-лека. Лекарите му казват Хипохондрия и като цяло звучи така:

"Човек, който страда от прекалена ирационална загриженост за собственото здраве. Хипохондрикът преувеличава всеки симптом, без значение колко незначителен е той, и го отдава на наличието на някаква въображаема болест."

Някои психиатри казват, че до голяма степен това е бъг в мозъка на еволюционно ниво, ние ти казваме, че е глупост. Ходи редовно на лекар и не се дерзай.

7. За това, че всички хора са идиоти

1571807

Малко новини, няколко предавания и 3 реклами... Ужас!!! Всъщност осъзнаваш, че си заобиколен от идиоти, а стереотипът за съвременния мъж... не е мъж. Юлий Цезар и Байрон също са имали подобно пренебрежение към света. Обаче, ако не смяташ да ставаш велик завоевател или да пишеш гениални творби, си намери компания готини приятели. Вкарвай малко повече разбиране към хората, не са толкова ужасни. Да живееш като мизантроп не е приятно. 

8. Затова, че Ахил никога няма да догони костенурката

1571812

Както казваше Китодар: "Това не е парадокс, това е глупост". Парадоксите са създадени да ти сварят мозъка, не им причинявай това удоволствие. Още Аристотел ти казва, че апориите на Зенон са дрън-дрън.

9. За това как жена ти ходи до тоалетна

1571803

Ако си от тези, които имат известен невроз по темата за фекалните подвизи, не си го причинявай. Най-много героинята от кафявата фантазия да се отдръпне от теб, все пак си луд! 

10. За това как са те обиждали, когато си бил дете

Умението да забравяш лошото и да помниш хубавото се явява основен фактор за нормален живот. Абстрахирай се от тези неща, но ако имаш някакъв комплекс, се допитай до специалист.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ