10 начина, по които Facebook съсипва живота ни

02.02.2015, 12:37

Има ли фейс, ще има и бук!

   
 
10 начина, по които Facebook съсипва живота ни

Facebook е онова място, на което се случва всичко. В най-популярната социална мрежа хората се влюбват, карат се, спорят, създават приятелства, разрушават дългогодишни дружби, намират си хоби, намират си кучета, намират изгубени роднини, търсят информация, помагат си с каквото могат. Но основното, което правят, е да съсипват живота си. Да, на фона на всичко гореизброено подобно твърдение звучи особено нелепо, но е факт и сега ще ви го докажем, като ви представим 10 начина, по които си съсипвате живуркането, само поради факта, че висите във Facebook.

1. Никой вече не ви праща истински картички за рождения ден

На последния ви рожден ден колко истински картички получихте? А колко "4estit rojden dennnn1!" получихте? Точно така - дори едно просто нещо като честитене на празник вече се пренася по стените в профилите на Facebook. Леко ни идва тъпичко.

2. Научавате важни новини след всички останали

Ваша приятелка е бременна. Братовчедка ви се е сгодила. Бившият ви съквартирант си е намерил е*ати яката работа. А помните ли кога за последно някой ви е съобщавал важна новина на живо? В съвременния свят разбирате важните неща чрез пост във Facebook, след като 73-ма непознати за вас хора вече са го харесали.

3. Често изпитвате завист

Всички ваши приятели във Facebook имат по-яки къщи, по-сладки животни, ходят на по-яки места, имат по-възпитани деца и т.н. Само вие сякаш по цял ден цъкате в тоя пуст сайт и нищо интересно не ви се случва. Постепенно започвате да добивате усещането, че сте смотаняци и това ви кара да завиждате на другите хора.

4. Спойлват ви всички книги, филми и нови сериали

Ако не успеете да изгледате филмите в премиерната им седмица или сериалите в деня, в който се излъчват, то най-вероятно само след няколко дни ще бъдете неприятно изненадани от детайлен разказ и доводи защо "еди кое си нещо" не е ок за този филм. Прочитате го и вече сте загубили всякакво желание да го гледате.

5. Няма шанс да спазвате диети

Защото повечето ви приятели споделят картинки и снимки на най-вкусните неща на света, докато вие с отвращение дъвчете хумус с праз, киноа и чия.

6. Осъзнавате колко скучни приятели имате

Онази тиха и мистериозна мацка, по която бяхте хлътнали миналата година, всъщност качва само снимки на котката си и всеки ден пише "Добро утро!". Ако това не е скучно, не знаем кое е.

7. Осъзнавате колко сте скучни самите вие

Никой не харесва постовете ви, никой не се интересува от нещата, които публикувате. Все си мислите, че проблемът е във Facebook, но накрая разбирате, че сте скучни на останалите и те просто ви игнорират.

8. Чувствате се изоставени

Когато видите, че 10-има от вашите приятели са се тагнали заедно в някакъв бар, във вас изникват множество въпроси, сред които защо не са ви поканили, кой е организирал срещата... поглеждате точка 7 и повече не си задавате никакви въпроси.

9. Рекламите във Facebook ви депресират

Според тях вие трябва спешно да започнете да тренирате, да се обезкосмите, да избелите зъбите си, да се подстрижете и най-вече - да си намерите гадже. Как пък всичко ви познават?

10. Времето си тече

Според скорошно проучване всеки американец прекарва във Facebook средно по 40 минути дневно, което прави по 10 пълни дни годишно. А вие стоите по повече време вътре... значи губите още повече ценни часове. Нали знаете, че това време не може да бъде върнато?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ