Как да оцелеете във Facebook след раздяла с гаджето

13.10.2014, 17:45

Онлайн поведението не е за подценяване

   
 
Как да оцелеете във Facebook след раздяла с гаджето

Раздялата е гадна, независимо дали е била драматична или "приятелска". Ако трябва да сме честни, Facebook дори прави нещата още по-тежки. Съвременните раздели са дваж по-драматични, защото непрекъснато виждаш какво се случва онлайн с доскорошната ти половинка, а някои хора дори достигат до крайни етапи, в които ежедневно посещават профила на бившите си любими, само за да ги наблюдават, пък макар и отстрани.

За всички онези от вас, които наскоро са се разделили с гаджето си, но искат успешно и бързо да продължат напред, без обаче да им се налага да изтриват Facebook профила си, предлагаме няколко съвета, с които този етап да стане по-малко болезнен и неприятен.

1. Сменете дискретно статуса си на обвързване

То е ясно, че трябва да направите тази крачка, но можете да си спестите излишни въпроси като просто скриете статуса си на обвързване от всички хора и след това го промените. Освен това не използвайте опцията "Сложно е", защото това е пълна глупост - или сте се разделили, или не сте, няма средно положение.

2. Преценете дали да блокирате или да махнете изобщо от приятелите си бившата ви изгора

Това е крайна мярка, която трябва добре да обмислите. Като цяло е много глупаво да изтривате някого, просто защото не се обичате вече. Това не значи, че той изчезва от живота ви, нали така? Помислете добре дали искате да знаете какво се случва с екс-половинката ви и ако не искате, най-добре я блокирайте, а не я трийте, защото след време може да промените решението си.

3. Какво да правите с роднините и приятелите?

Няма начин през времето, в което сте били заедно, да не сте се сближили с приятели и роднини на бившето ви гадже. Какво да правите с тях във Facebook? Ако сте в добри отношения с тях, не ги премахвайте от живота си.

4. Профилактика на общите снимки

Не е възможно да нямате общи снимки. Имате три опции - да ги изтриете (ако са ваши), да махнете името си от тях (ако са на бившата ви половинка) и да не правите нищо. По принцип не би трябвало да се притеснявате от миналото си, а тези снимки, били те и просто качени във Facebook, представляват точно това. Не бързайте и не трийте нищо, освен ако не сте наистина обидени.

5. Не се вманиачавайте

Точно както споменахме в началото, много хора се вманиачават и започват да дебнат бившата си изгора. И когато там се появи знак за друга любов, вманиачаването преминава всякакви допустими граници. Не си позволявайте да изпадате в подобни крайни състояния, защото ще навредите единствено на себе си.

6. Не си пишете тематични-драматични статуси

Всички мразим да четем за личните проблеми на някоя кифла, която вече е свободна, звярът се е оттеглил, най-после може да живее живота си и куп други глупости. Не ставайте като този тип потребители - запазете личните си изживявания за себе си. Ако имате нужда да говорите за състоянието си, направете го на живо с приятели, а не във Facebook.

7. Бъдете заети и прекарвайте колко се може по-малко време в социалните мрежи

И без това всички прекаляваме с тази пуста социална мрежа. Започнете да се занимавате с различни неща - намерете си хоби, запишете се на курс.

8. Бъдете максимално честни

Онлайн или офлайн, най-важното е да сте честни. Старайте се да бъдете откровени както със себе си, така и с всички останали.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ