10 интересни факта за България от гледна точка на чужденците

17.01.2017, 19:30

Смеем се и плачем

   
 
10 интересни факта за България от гледна точка на чужденците

Попаднахме на няколко интересни световни форума за пътуване, в които хората споделят впечатленията си от различни страни. Представи си учудването ни, когато видяхме, че там има много написано и за България. Ето какво точно си мислят чужденците, които са посетили чудничката ни страна.

1840312

1. Зимата в България има толкова големи висулки, че постоянно трябва да се оглеждаш по тротоарите. Наистина е изключително опасно.

2. Супата от краката и ушите на прасето ("pacha") се води народен деликатес!

3. Българите консервират всичко: краставици, домати, национални лидери...

1840960

4. В София има толкова големи задръствания, че българите си купуват фалшиви сирени, за да могат да се движат с пищялка...

5. В България много певци изпълняват песни за полицията и правителството. Това е странно, защото никой в страната не харесва полицията и правителството. Даже полицията не харесва полицията и правителството не харесва правителството.

6. В България никога не подаряват на жените си четно число цветя, защото било на погребение. Всъщност, българските мъже не купуват много цветя на жените си.

7. Българите не изхвърлят хляб! Това е суеверие, заради което могат да се скарат с вас!

8. България е малка страна, но културите и бита навсякъде са различни. Ето защо София и Пловдив не се понасят, както и Бургас и Варна. Обяснено ни беше, че българинът винаги може да се скара и да се сбие за нищо с комшията си.

9. Българите имат много суеверия както и празниците. В България се празнува много.

10. Макар да има много смешни клипчета на българи, които шофират, главната причина да слагат камери в колите си е, за да се предпазят от цигани, които се хвърлят под, тях, за да им се плаща обезщетение.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ