10 вдъхновяващи фрази за силно начало на годината

05.01.2015, 15:30

Прочетете ги

   
 
10 вдъхновяващи фрази за силно начало на годината

Дори и да не си го признаваме, сме наясно, че в началото на всяка година се опитваме да направим равносметка на живота си, да си обещаем някакви неща, да си забраним други и изобщо - да си изберем посока, в която да вървим занапред. Дали ще изпълним всичко изброено или не, това вече е съвсем друг въпрос. За да ви помогнем да насочите желанията си в правилната посока, а и да ви инжектираме малко оптимизъм и вдъхновение, ви предлагаме да прочетете следващите цитати, с които да дадете ударен старт на новата година.

1. "Избери си идея. Направи тази идея свой живот. Мечтай за нея. Мисли за нея. Живей я. Остави мозъка, тялото, мускулите, нервите, всяка част от тялото ти да се изпълни с тази идея и остави всяка друга настрана. Това е начинът за успех и така се създават велики духовни хора."

Свами Вивеканда

2. "Нещата се получават най-добре за онези, които извличат най-доброто от начина, по който нещата се получават."

Джон Удън

3. "Искаш ли да знаеш кой си? Не питай. Действай. Действието ще те очертае и определи."

Томас Джеферсън

4. "Най-успешните хора на света осъзнават, че в живота те създават собствената си любов, произеждат собствените си значения, генерират собствената си мотивация. Лично аз се движа основно по две философии - знай повече за света, отколкото знаеше вчера и намалявай страданието на останалите. Ще се изненадате колко далеч могат да ви заведат, ако ги следва."

Нийл деГрас Тайсън

5. "Иновацията е разликата между лидер и последовател."

Стив Джобс

6. "Успехът е да харесваш себе си, да харесваш това, което правиш и как го правиш."

Мая Анджелоу

7. "Може да ти се наложи да се биеш няколко пъти в една и съща битка, за да я спечелиш."

Маргарет Тачър

8. "Мисля, че е много важно да взимаш критиката насериозно, но не лично. И не си позволявай да се спираш заради мнението на другите, защото онова, което ти мислиш за себе си, което казваш за себе си на другите, реално въздейства на начина, по който се представяш на света. Въздейства на това кой си ти."

Хилъри Клинтън

9. "Открих, че когато имаш интерес към живота, когато си любопитен, сънят не е най-важното нещо."

Марта Стюарт

10. "Трябва да приемаш онова, което идва, а най-важното е, че го посрещаш с най-доброто, с което разполагаш и можеш да дадеш."

Елинор Рузвелт

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ