"На педя от земята" е гвоздеят сред българските филми на фестивала SoIndependent 2016

27.10.2016, 15:00

От 27.10 до 06.11. ще се проведе фестивалът за независимо кино SoIndependent Film Fest

   
 
"На педя от земята" е гвоздеят сред българските филми на фестивала SoIndependent 2016

Седмото издание на фестивала за независимо кино SoIndependent 2016 започва днес и ще продължи до 6-ти ноември. Организаторите обещават, че адреналинът на зрителите ще бъде вдигнат с изненадващи филмови предизвикателства.

По време на фестивала ще бъдат представени игрални и документални филми от САЩ, Франция, Нова Зеландия, Унгария, Израел и дори от Доминиканската република. В програма са включени и едни от най-добрите заглавия от новото българско кино.

1796503

Гвоздеят в програмата сред българските филми е "На педя от земята" на режисьора Максим Генчев. Филмът разказва за началото на Студената война – 1951 г. На една разпасана гранична застава, формално охраняваща запечатана нацистка уранова мина, пристига нов командир – лейтенант Кралев, със семейството си. Синът му, Михаил, е само на 10, но бързо се адаптира към суровите военни условия, за разлика от майка си, Цурка, която мечтае за лукса на градския живот. Лейтенант Кралев веднага въдворява желязна дисциплина в личния състав, но още на следващия ден в заставата започват да се случват потресаващи убийства...

1796501

В ролите: Симеон Филипов, Цветомир Ангелов – Цуки, Десислава Чутуркова, Ивайло Аспарухов, Матей Генчев, Цветомир Нечев, Златка Керемедчиева. А актьорът Евгени Будинов прави една от най-добрите си роли в киното.

Прожекцията на филма ще бъде на 05.11.2016 г. от 18:30ч. в кино "Одеон".

Вижте цялата програма на фестивала

Вижте трейлъра на "На педя от земята"

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ