Pixar пуска анимация, в която главният герой е гей

26.05.2020, 17:00

Очакваше се!

   
 
Pixar пуска анимация, в която главният герой е гей

Pixar пусна късометражния филм "Out", чийто режисьор Стивън Клей Хънтър е известен с "Търсенето на Немо" и "WALL-E". Произведението е един от седемте анимационни филма на програмата SparkShorts, която повдига важни социални проблеми, като дискриминация и жестокост. Именно "Out" привлече вниманието на публиката, защото това е първото произведение на Pixar, в което главният герой е гей.

Сюжетът

Главният герой Грег иска да каже на родителите си, че е гей и има човек, с когото ще отиде в друг град. Страхува се да го направи, затова репетира пред кучето. Както се оказва по-късно, Грег не е имал причина да се тревожи, защото родителите примат избора му. Основната идея на анимацията е да покаже, че най-важното в живота е да бъдеш себе си.

ЛГБТ активисти смятат, че еднополовите връзки скоро ще бъдат често срещани за семейните филми

"През последните няколко години LGBT+ героите и техните истории станаха обичайно присъстващи в развлекателния сегмент за семействата. Като показа младия Грег, "Out" вдигна летвата, включвайки такива анимации в детски и семейни програми" - сподели Джеръми Блеклоу, представител на ЛГБТ организацията GLAAD.

***

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ