Apple не можа да различи фалшиви айфони от истинските- загуби 2,5 милиона долара от измамници

08.10.2024, 11:58

Гениална схема...

   
 
Apple не можа да различи фалшиви айфони от истинските- загуби 2,5 милиона долара от измамници
Източник: Canva

Двама мъже, живеещи в Мериленд, отиват в затвора, след като Министерството на правосъдието заяви, че са извършили дългогодишна схема за ремонт на iPhone, която струва на Apple 2,5 милиона долара.

Haotian Sun и Pengfei Xue се възползвали от процеса на поправка на iPhone на Apple, като изпратили повече от 6000 фалшиви телефона на производителя, които не могат да бъдат поправени, за да накарат компанията да замени фалшификатите с оригинални iPhone, казват федералните прокурори тази седмица. Сун и Сюе са осъдени на най-малко четири години затвор.

Телефоните, използвани в схемата, са дошли от Хонг Конг с фалшиви серийни номера и международни идентификационни номера на мобилно оборудване, за да изглеждат автентични на служителите на Apple и да отговарят на условията за замяна поради възприеманата повреда на продуктите, казва пощенският инспектор Стивън Коен в съдебните протоколи.

Sun и Xue използвали DHL и UPS, за да извлекат телефоните от Хонконг. Той добави, че изследовател на почтеността на марката на Apple е хванал схемата, след като е открил, че уникалните номера на фалшивите устройства принадлежат на реални клиенти.

Съдебните заседатели признаха двамата за виновни по обвинения в конспирация и пощенска измама след петдневен процес през февруари. Съдия осъди Сун в сряда на 4,5 години затвор, Сюе на 4. Двама съобвиняеми, също китайски граждани, живеещи в Мериленд, чакат резултата от делата си.

Сун беше осъден да плати на Apple 1 072 200 долара реституция, а на Сюе 397 800 долара, съобщи USA Today .

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ