Котки, които спасяват животи

30.12.2015, 19:30

Истински герои

   
 
Котки, които спасяват животи

Котките не са създадени от природата, за да бъдат плашени с краставици, а за да спасяват хората. Ще ви разкажем историята на 5 невероятни писани, които по принцип спят по 29 часа на денонощие.

1. Тара

1619045

През 2014 година котето Тара спаси малкото момченце Джеръми Трентафилио от нападение на куче. За този подвиг смелата домашна котка получи наградата Blue Tiger. Тази награда се присъжда за специални заслуги на кучета, които са участвали във военни операции.

 

 

2. Маша

1619044

Маша била обикновена улична котка, която живяла на една от гарите в Ню Йорк. В една мразовита януарска нощ през 2015 година някой оставил 3-месечно бебе в кашон в подлеза на гарата. Цяла нощ грижовната писа топлила бебето, а на сутринта започнала да мяука за внимание. Докторите са категорични, че ако котката не топлила с тялото си пеленачето, то щяло да умре за не повече от час.

3. Фред

1619042

Фред е първата котка, която е на служба в полицията на Бруклин от 2006 година, при това работи под прикритие. Котаракът-полицай се преструва на обикновена котка и се умилква на заподозрените с портативна камера. Фред има на сметката си няколко заловени дилъра, много ветеринарни лекари, които работят без лиценз, както и козметични компании, които тестват продуктите си върху животни. Фред работи и по програмата за правилно отношение на децата към животните, която се провежда в тамошните училища.

4. Русик

1619046

Фред е първата котка в полицията на Бруклин, но далеч не е първата писана, която се труди в силовия сектор. Русик е назначен на служба през 2001 година в Русия. Той спасил (много странно за котка) хиляди тонове защитени риби от бракониерите. Тамошните полицаи си спомнят, че котаракът можел да надуши камион с риба от километър. За жалост Русик умира през 2003 година, но за 2 години на служба на сметката му лежат стотици задържани бракониери.

5. Чарли

1619043

Чарли спасил собственичката си след като тя изпаднала в диабетна кома. Сюзън Марч си взимала вана, когато изведнъж дала фира. Котаракът осъзнал, че кльопачката е застрашена и скочил да търси помощ. Той събудил мъжа на Сюзън и го завел бързо в банята, където жена му хем се давила, хем била в кома.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ