Мистериозни места по света, които не можете да посетите

15.06.2017, 12:00

Абсолютно забранено!

   
 
Мистериозни места по света, които не можете да посетите
Източник: brightside.me

Всеки любител на пътешествията вероятно е посетил най-популярните туристически дестинации в света. Но съществуват места, за които почти нищо не се знае, информацията за тях се пази в тайна, а достъпът до тях е почти или изцяло забранен.

Острови от периода Кофун, Япония

1929274brightside.me

Тези изкуствено създадени острови са древни гробища на членовете на японското императорско семейство. В редки случаи те могат да бъдат посещавани от археолози, но само с разрешение на императорския съд.

Остров Северен Сентинел, Бенгалски залив

1929272brightside.me

Родните жители на острова няма да се спрат пред нищо, за да защитят земята си от външни лица. Така че, за сигурността на туристите, индийските власти забраняват на всеки да се приближава до мястото.

Зона 51

1929271brightside.me

Съществуването на това изключително секретно съоръжение бе официално потвърдено само от правителството на САЩ през 2013 г. Според частично декласифицираните документи Зона 51 е база на американските военновъздушни сили, където се разработват и тестват самолети от следващо поколение.

Британската телекомуникационна кула

1929276brightside.me

След експлозията в кулата, ресторантът и палубата за наблюдение остават затворени за обществеността. Понякога, когато кулата на  е домакин на благотворителни събития, няколкостотин души все пак получават възможността да погледнат Лондон от друга гледна точка.

Исе Гранд Шрайн, Япония

1929277brightside.me

Територията на най-свещения комплекс на Япония е достъпна само за свещеници и членове на императорското семейство. Всички останали могат да се възхитят на покривите на храмовете зад няколко редици огради.

Призрачният град Вароша, Кипър

1929278brightside.me

Този курорт, в непосредствена близост до град Фамагуста, е бил най-голямата туристическа дестинация в Кипър. Но всичко се променя през юли 1974 г., когато след масова евакуация в градът нахлуват турски войски. Оттогава насам Вароша остава оградена, образувайки част от буферната зона, патрулирана от турската армия.

Станция Don-2N, Русия

1929275brightside.me

Тази съвременна пирамида е висока 40 метра и е ключов елемент в системата за противоракетна отбрана на Москва. В редки случаи на журналистите е разрешена обиколка с екскурзовод. Но бъдете сигурни, че им се показва само малка част от това, което се намира вътре.

Подводен водопад, остров Мавриций

1929273brightside.me

Погледнат отгоре, остров Мавриций в Индийския океан изглежда така сякаш се намира близо до изумителен подводен водопад. Този красив феномен обаче е просто оптическа илюзия, създадена от оттичането на наноси и пясък.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta