Мистериозни места по света, които не можете да посетите

15.06.2017, 12:00

Абсолютно забранено!

   
 
Мистериозни места по света, които не можете да посетите

Всеки любител на пътешествията вероятно е посетил най-популярните туристически дестинации в света. Но съществуват места, за които почти нищо не се знае, информацията за тях се пази в тайна, а достъпът до тях е почти или изцяло забранен.

Острови от периода Кофун, Япония

1929274

Тези изкуствено създадени острови са древни гробища на членовете на японското императорско семейство. В редки случаи те могат да бъдат посещавани от археолози, но само с разрешение на императорския съд.

Остров Северен Сентинел, Бенгалски залив

1929272

Родните жители на острова няма да се спрат пред нищо, за да защитят земята си от външни лица. Така че, за сигурността на туристите, индийските власти забраняват на всеки да се приближава до мястото.

Зона 51

1929271

Съществуването на това изключително секретно съоръжение бе официално потвърдено само от правителството на САЩ през 2013 г. Според частично декласифицираните документи Зона 51 е база на американските военновъздушни сили, където се разработват и тестват самолети от следващо поколение.

Британската телекомуникационна кула

1929276

След експлозията в кулата, ресторантът и палубата за наблюдение остават затворени за обществеността. Понякога, когато кулата на  е домакин на благотворителни събития, няколкостотин души все пак получават възможността да погледнат Лондон от друга гледна точка.

Исе Гранд Шрайн, Япония

1929277

Територията на най-свещения комплекс на Япония е достъпна само за свещеници и членове на императорското семейство. Всички останали могат да се възхитят на покривите на храмовете зад няколко редици огради.

Призрачният град Вароша, Кипър

1929278

Този курорт, в непосредствена близост до град Фамагуста, е бил най-голямата туристическа дестинация в Кипър. Но всичко се променя през юли 1974 г., когато след масова евакуация в градът нахлуват турски войски. Оттогава насам Вароша остава оградена, образувайки част от буферната зона, патрулирана от турската армия.

Станция Don-2N, Русия

1929275

Тази съвременна пирамида е висока 40 метра и е ключов елемент в системата за противоракетна отбрана на Москва. В редки случаи на журналистите е разрешена обиколка с екскурзовод. Но бъдете сигурни, че им се показва само малка част от това, което се намира вътре.

Подводен водопад, остров Мавриций

1929273

Погледнат отгоре, остров Мавриций в Индийския океан изглежда така сякаш се намира близо до изумителен подводен водопад. Този красив феномен обаче е просто оптическа илюзия, създадена от оттичането на наноси и пясък.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ